Jonica: U utorak konsultativno saslušanje, poziv za sjednicu dobiće i Pažin i Goranović

Jonica je kazala da će u ime civilnog sektora pozvati predstavnike Akcije za ljudska prava, Koalicije "Saradnjom do cilja", Građanske alijansa i Centra za građansko obrazovanje
1 komentar(a)
Snežana Jonica, Foto: Savo Prelević
Snežana Jonica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.07.2016. 16:03h

Odbor za politički sistem održaće u utorak konsultativno saslušanje u vezi sa Predlogom izmjena i dopuna Zakona o medijima, kazala je predsjedavajuća Odborom, Snežana Jonica.

Ona je agenciji MINA rekla da će poziv za učešće na sjednici u ime Vlade dobiti ministri pravde i kulture – Zoran Pažin i Pavle Goranović.

Jonica je dodala da će u ime civilnog sektora pozvati predstavnike Akcije za ljudska prava, Koalicije "Saradnjom do cilja", Građanske alijansa i Centra za građansko obrazovanje.

Prema njenim riječima, sa Pravnog fakulteta biće pozvana Aneta Spaić.

"Poziv će dobiti i predstavnici Agencije za elektronske medije, Medijskog savjeta za samoregulaciju, Udruženja nezavisnih elektronskih medija i Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore", rekla je Jonica.

Ona je precizirala da će poziv za učešće biti upućen i predstavnicima četiri televizije sa nacionalnom frekvencijom - TVCG, Vijesti, Prva i Pink, kao i predstavnici četiri dnevne novine - Dan, Vijesti, Pobjeda i Dnevne novine.

"Rukovodstvo Skupštine je preuzelo obavezu da ukoliko Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o medijima bude na plenumu prije saslušanja rok za podnošenje amandmana na ovaj zakon bude produžen, tako da će se moći podnositi amandmani još 24 časa nakon saslušanja", pojasnila je Jonica.

Bonus video: