Djeca iz jednoroditeljskih i porodica slabijeg imovinskog stanja posjetila Akva park

Opština Budva je za 28 djece i 15 roditelja omogućila ručak
1 komentar(a)
Akva park, Foto: Vuk Lajović
Akva park, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 24.07.2016. 12:00h

Mališani, njih 28, iz jednoroditeljskih i porodica slabijeg imovinskog stanja, sa područja Podgorice, posjetile su Akva parku na na brdu Topliš iznad Budve. Posjetu su omogućili Opština Budva i kompanija Aquaterra solutions u saradnji sa nevladinim udružnjem "Zinak".

Opština Budva je za 28 djece i 15 roditelja omogućila ručak.

Predsjednik Opštine Budva Srđa Popović je kazao od da su prepoznali značaj problema u društvu, jer u Crnoj Gori, kako je naveo, ima oko 15.000 samohranih roditelja.

"Ako u ovakvim porodicama imamo jedno ili dvoje djece, dolazimo do brojke da čak 30.000 djece u Crnoj Gori, živi u jednoroditeljskim porodicama", kazao je Popović.

Izvršna direktorica NVU "Zinak" Nikoleta Strugar rekla je da su članovi tog udruženja navikli na iznenađenja koja im priređuju.

"Bavimo se konkretnim servisima podrške, stavljajući u fokus jednoroditeljske i višečlane porodice, prvenstveno sa teritorije Podgorice, a zatim i iz cijele Crne Gore. Za njih je ovo ogroman doživljaj. Mnogi od njih ne bi bili u prilici da sebi priušti ovakav divan provod", kazala je Strugar.

Bonus video: