Herceg Novi: Na trajektnom prelazu nema gužvi, u Gradskoj luci veći broj plovila

Parking servis posljednji mjesec poslovao je sa 5 odsto slabije u odnosu na isti period lani, što je posljedica manjeg broja auta , navode iz Parking servisa i podsjećaju na konstantan problem nedostatka parkinga tokom sezone. To preduzeće gazduje sa oko hiljadu mjesta u gradu
3 komentar(a)
Ažurirano: 24.07.2016. 12:27h

Iako zvanična statistika navodi da na hercegnovskoj rivijeri odmara 31 840 turista ili jedan odsto više nego lani u isto vrijeme, izdavaoci privatnog smještaja, ugostitelji i trgovci nisu zadovoljni.U mjestima od Kamenara do Meljina puno je praznih kreveta u domaćoj radinosti, iako je špic sezone.

Smještaj u domaćinstvima je biralo 24 992 gostiju ili 1 odsto manje nego krajem jula prošle godine , a u hotelima je 4 342 turista ili 22 odsto više gostiju, čemu je sigurno doprinjelo i otvaranje novog jotela Park u Bijeloj, ali i “uhodanost” lani renovinarnog hotela Palmon Baz u Igalu. U auto-kampovima su samo strani turisti, njih 598 ili 14 odsto manje nego lani.

Na jedinom trajektnom prlazu u Crnoj Gori : Kamenari – Lepetani nema gužvi. U funkciji je svih šest trajekata pa na terminalima nema zadržavanja duže od nekoliko minuta, koliko je predviđeno za ukrcaj vozila, saopštili su iz Pomorskog saobraćaja.Oni veće gužve očekuju od 1. avgusta zbog feragoste i pojačanog inteziteta tranzitnog saobraćaja tako i zbog smjene turista na našem primorju. Karta za putničko vozilo iznosi četiri i po eura, za autobus 15 ,automobile sa prikolicom osam, kamion do pet tona 12,5 eura. Biciklisti plaćaju kartu euro, a motociklisti dva, dok putnici- pješaci ne plaćaju prevoz sa jedne na drugu obalu.

Gužve i zastoji na hercegnovskim saobraćajnicama, pored povećanja broja gostiju tok ljetnje sezone, posljedica su uskih saobraćajnica i nepostojanja zaobilaznice oko grada. Zastoji su kroz Zeleniku, kod glavne Autobuske stanice, Manastirskom ulicom pored groblja na Savini i priključku na magistralu, i kod nadvožnjaka na Toploj, Mojdeškog puta i na kružnom toku u Meljinama.

Parking servis posljednji mjesec poslovao je sa 5 odsto slabije u odnosu na isti period lani, što je posljedica manjeg broja auta , navode iz Parking servisa i podsjećaju na konstantan problem nedostatka parkinga tokom sezone. To preduzeće gazduje sa oko hiljadu mjesta u gradu.

U Gradskoj luci bilježe veće uplovljanavnje plovila nego lani. Prema presjeku poslovanja krajem juna prihodovanje je bilo 15 odsto bolje nego prošle godine u ovom periodu. Iako se avgust i septembar uvjek odlikuju najboljom posjetom, nautička sezona traje do oktobra, kažu u Gradskoj luci i nadaju se da će uposlenost sve do tada biti dobra.

Galerija

Bonus video: