Uzeće dozvolu svakom budvanskom taksisti koji "dere"

Nedavno je turistima kilometar vožnje naplaćen nestvarnih 50 eura
25 komentar(a)
Taxi, taksi, Foto: Shutterstock
Taxi, taksi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.07.2016. 08:52h

Gradonačenik Budve Srđa Popović upozorio je da će svakom taksisti koji bude naplaćivao visoku cijenu vožnje biti oduzeta licenca.

Nakon brojnih pritužbi turista i medijskih navoda o prevarama taksista, među kojima je javnosti poznati rekord naplata kilometra vožnje čak 50 eura, Popović je kazao da je do sada oduzeto nekoliko licenci i da će narednih dana nastaviti sa takvom kaznenom politikom.

"Problem u taksi prevozu je nešto što smo naslijedili, što se ponavalja iz godinu u godinu. Ove godine smo uveli radikalne mjere, te smo svakom ko vrši prestupe oduzeli licencu. Opština nijedan novi izvod iz licence nije izdala, što znači da na ulicama može da bude ukupno 395 vozila. Nažalost, i dalje imamo problem divljih taksista. Naša Komunalna policija efikasno sprovodi akcije i na terenu je svakodnevno. Apelujem na sve turiste i mještane da zabilježe svako taksi vozilo koje nema prepoznatljive TX tablice i prijavi, kao i da se prijavi svako ko naplaćuje višestruko veće iznose za usluge prevoza. Svjedoci smo da se čak daju i računi u dinarima“, kazao je Popović.

On je rekao da je zadovoljan trenutnom finansijskom situacijom u kojoj se nalazi Opština, istakavši da su uspjeli da dug prema zaposlenim svedu sa tri na jednu neisplaćenu zaradu.

“Imamo solidno punjenje budžeta, uspjeli smo da isplatimo zarade... Nekim korisnicima nijesmo uplatili platu, jer direktori tih ustanova nijesu dostavli potrebnu dokumentaciju. Nadam se da će to pribaviti, kako bi plata bila isplaćena u ponedjeljak”.

On je istakao da primjenom novih zakonskih rješenja, zaposlenim sa srednjom stručnom spremom neće biti umanjenje plate.

Komunalno dalo 100.000 eura za dva vozila za odvoz smeća

Komunalno preduzeće juče je nabavilo dva nova specijalizovana vozila za odvoz otpada, takozvne male autosmećare.

Direktor Đorđe Medin istakao je da su vozila kupili sopstvenim novcem, za šta je izdvojeno 100.000 eura.

"Nova vozila su namijenjena za uža gradska područja, gdje je nemoguće manevristati sa velikim autosmećarima, čime će biti omogućen još efikansiji odvoz komunalnog otpada i održavanje čistoće u gradu", kazao je Medin.

Bonus video: