"ULAGANJE U NAJBOLJE DOPRINOSI BOLJOJ BUDUĆNOSTI CRNE GORE"

Ministar prosvjete uručio nagrade Raičeviću, Došljaku i Mitrović

“Crnogorska javnost treba da upozna ove mlade ljude koji su svoje djetinstvo iskoristili na jedan možda drugačiji način u odnosu na većinu njihove generacije posvetivši se naučnom radu”, istakao je Bošković
257 pregleda 2 komentar(a)
nagrađeni učenici, Foto: Ministarstvo prosvjete
nagrađeni učenici, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 22.07.2016. 13:30h

Ministar prosvjete, Predrag Bošković uručio je novčane nagrade i knjige dobitnicima medalja na međunarodnim i balkanskim olimpijadama, Nikoli Raičeviću, Veliboru Došljaku i Nini Mitrović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nagrade su dobili Nikola Raičević učenik Matematičke gimnazije, koji je dobitnik srebrne medalje na 57. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi održanoj u Hong Kongu, i Velibor Došljak, učenik Gimnazija “Panto Mališić” Berane, koji je osvojio bronzanu medalju na 24.Balkanskoj informatičkoj olimpijadi održanoj na Kipru.

Nagradu je dobila i Nina Mitrović, učenica osnovne škole “Stefan Mitrov Ljubiša” Budva za osvojenu bronzanu medalju na 20. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi održanoj u Slatini, Rumunija.

Bošković je kazao da Crna Gora ima izuzetne, nadarene učenike i da će se Ministarstvo truditi da i dalje prepoznaje takve talente, kako bi im bilo podrška u daljem obrazovanju i usavršavanju.

“Crnogorska javnost treba da upozna ove mlade ljude koji su svoje djetinstvo iskoristili na jedan možda drugačiji način u odnosu na većinu njihove generacije posvetivši se naučnom radu”, istakao je Bošković.

Prema njegovim riječima, nagrađeni učenici će, shodno svojim rezultatima, imati mogućnost da od Ministarstva prosvjete dobiju određene beneficije za dalje školovanje.

Bošković smatra da ulaganje u najbolje i najtalentovanije učenike može da doprinese boljoj poziciji Crne Gore, kao i njenog obrazovnog sistema.

On je, u ime Ministarstva, kazao da je veliko zadovoljstvo predstaviti javnosti nagrađene učenike i uručiti im nagrade kao simbol brige i poštovanja društva za njih i njihov rad.

Raičević je zahvalio Ministarstvu prosvjete i kazao je da mu nagrada predstavlja veliki podstrek za dalji rad, kao i priznanje za dosadašnji trud i školovanje.

“Trudio sam se i marljivo radio da bih osvojio medalju na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi i nije bilo lako. Zadovoljan sam što sam uspio”, istakao je Nikola nakon uručenja nagrada.

Došljak je rekao da je osvojena medalja veliko priznanje za rad koji je uložio u svoje obrazovanje tokom proteklih godina.

On se zahvalio Ministarstvu, kao i svom mentoru Nerminu Hasanoviću i profesorima sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Goranu Šukoviću i Aleksandru Popoviću koji su ga pripremali za Balkansku informatičku olimpijadu.