Tango kamp u Kolašinu počinje 29. jula: Vrijeme je za kreativan odmor

"Pokazalo se da su gosti kampa turisti kakve je Kolašin dugo čekao, budući da su u njemu ostajali od 6 pa čak i do 20 dana, te većinu vremena provodili u gradu za razliku od uobičajennih tranzitnih turista"
70 pregleda 3 komentar(a)
Tango kamp Kolašin, Foto: Privatna arhiva
Tango kamp Kolašin, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 22.07.2016. 12:06h

Tango kamp, koji će, kako se očekuje, ove godine okupiti na stotine tangerosa iz cijelog svijeta, počeće 29. jula i trajaće 17 dana. Ta manifestacija, po kojoj Kolašin postaje prepoznata i omiljena destinacija za ljubitelje argentinskog tanga i aktivnog odmora, održava se već šesti put. Kako saopštava organizator “Tango Naturala” učešće na događaju koji nudi jedinstven spoj plesa, planinskog turizma i relaks programa, do sada je potvrdilo oko 400 gostiju iz 25 zemalja, čime je opravdano priznanje Turističke organizacije Crne Gore, koja je taj kamp svrstala među manifestacije koje se ne smiju propustiti.

Učesnici će, pored plesa, moći da se oprobaju i u aktivnostima poput planinarenja, sportskog penjanja, biciklizma, streličarstva, joge, relaks programa, jahanja i kreativnih programa za djecu.

"Zahvaljujući Tango kampu i njegovim brojnim sadržajima, Kolašin se polako etablira u mjesto kreativnog odmora, specifično i različito u odnosu na ostala turistička mjesta u Crnoj Gori. Pokazalo se da su gosti kampa turisti kakve je Kolašin dugo čekao, budući da su u njemu ostajali od 6 pa čak i do 20 dana, te većinu vremena provodili u gradu za razliku od uobičajennih tranzitnih turista", ističe osnivač Tango naturala, Darko Dožić.

Kako kaže, činjenica je da raznovrsni sadržaji privlače veliki broj “netangerosa”, što ima mnogo dalekosežniji efekat nego da je u pitanju obični plesni događaj.

Kao i godinama unazad, predstojeći događaj će obilovati različitim tango sadržajima (plesne radionice, video projekcije, predavanja, plesne večeri, koncerti), a dio programa održavaće se na otvorenom. Tako će veliki turisti i Kolašinci da uživa u pravoj karnevalskoj atmosferi, plesnim večerima i ostalim događajima u glavnoj ulici, na Trgu borca i Ski centru Kolašin 1450, uz nastupe orkestra Tanguango iz Beograda. Za realizaciju umjetničkih programa pobrinuće se plesni parovi, dj-evi i muzičari iz Crne Gore i inostranstva.

“Pored amaterskih i profesionalnih plesačica i plesača, aktivno učešće u ovom događaju će, kao i do sada, uzeti i veliki broj turista i Kolašinski i Kolašinca, koji budu željeli da uživaju u tangu ali i raznim drugim sadržajima kao što su joga, relaks programi, BaleTango, Tango aerobik, Čakarera (argentinski folklorni ples). A pored svakodnevnih plesnih radionica za aktivne plesače, biće organizovana i škola tanga za potpune početnike. Sve je to besplatno za sve neplesače", kaže Dožić.

Bonus video: