Bulatović: Šef je htio da mi oduzme aparat

“Ulica je ‘spavaća soba’ svih građana Nikšića koji imaju pravo da znaju šta se dešava u njoj”, kaže Bulatović
140 pregleda 8 komentar(a)
Darko Bulatović, Foto: Svetlana Mandić
Darko Bulatović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 22.07.2016. 06:56h

Novinar portala “Onogošt” Darko Bulatović prijavio je policiji da su ga juče u Nikšiću napala dvojica radnika “Bemaksa”.

Bulatović je ispričao da se incident dogodio priliko fotografisanja mjesta na kojem je došlo do havarije, zbog koje su građani nekoliko sati bili bez vode.

On tvrdi da su mu dvojica radnika “Bemaksa” branila da fotografiše i da je jedan od njih pokušao da mu otme fotoaparat.

“U jednom trenutku me je jedan od njih dvojice, pretpostavljam da je u pitanju njihov šef, pitao kako bih ja postupio da mi uđe u spavaću sobu i počne da slika. Tražio mi je neko pisano odobrenje da mogu da fotografišem, na šta sam odgovorio da je ulica ‘spavaća soba’ svih građana Nikšića koji imaju pravo da znaju šta se dešava u njoj”, kazao je Bulatović “Vijestima”.

On je ocijenio da je incident još jednom pokazao da bilo ko na ulici može da presretne novinara, da ga vrijeđa, ili napadne:

“Bio sam prinuđen da se pomjerim skroz na suprotni trotoar jer je ‘šef’ odredio da sa te pozicije mogu da fotografišem. Ispalo je da on određuje pravila gdje se šta može, ili ne može. Ovo je prevršilo svaku mjeru. U ovoj sredini novinarski posao je postao predmet vrijeđanja, ili nečeg goreg, pa i kada je u pitanju servisna informacija, a kamoli nešto ozbiljnije“.

Bulatović kaže da mu je jedan od dvojice radnika “Bemaksa” rekao da novinar “Vijesti” ne smije ništa da fotografiše, očito ne znajući da skoro godinu radi za portal “Onogošt”.

Nikšićani su juče bili nekoliko sati bez vode, jer su radnici podgoričke firme “Bemaks“ prekinuli vodovodnu cijev u blizini zgrade Centra bezbjednosti, u Ulici Voja Deretića.

Iz Vodovoda su saopštili da je do kvara došlo zbog nepažnje radnika “Bemaksa”, koji su angažovani na postavljanju visokonaponskog kabla.

Bonus video: