Demokrate: Vladajuća klika poistovjetila sebe sa državom, ministarstvima, Vladom, foteljama

"Na taj način su i shvatili oznaku ".me", ne kao međunarodnu oznaku Crne Gore i element suvereniteta Crne Gore, već kao skraćenicu za "Milova ekipa""
72 pregleda 0 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 21.07.2016. 14:39h

Demokratska Crna Gora reagujući na navode Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije navelo je da Ministarstvo "pokušava primitivnim i prizemnim političkim kvalifikacijama da se obračunava sa Demokratama".

"Navikli smo da je vladajuća klika poistovjetila sebe sa državom, ministarstvima, Vladom, foteljama. Na taj način su i shvatili oznaku ".me", ne kao međunarodnu oznaku Crne Gore i element suvereniteta Crne Gore, već kao skraćenicu za "Milova ekipa". Umjesto da država, u dogovoru sa stranim partnerima, nađe najbolji model upravljanja domenom, Milova ekipa je u saradnji sa nadležnim ministrom odlučila da je bolje da oni uzmu profit iz tog posla, nastavljajući staru praksu da dok se zaklinju u državu, trguju elementima njenog suvereniteta", navodi se u reagovanju Demokrata.

Dodaju da će "privatne investicije po principu "daj Olegu, pa će Oleg dati nama" zabraniti.

"Što se tiče drugih država, garantujemo vam da ćete morati da vratite u Crnu Goru svaki euro koji ste vi iz Milove ekipe stekli po ovom principu privatnih investicija, a koji ste iznijeli u susjedne zemlje i na egzotična ostrva. Ministarstvo dalje navodi da je kompanija Olega Obradovića izabrana zbog "sposobnosti organizacije prodajne mreže na teritoriji Crne Gore na jezicima koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori". Prema gospodi iz Ministarstva, Me-Net doo, koji je osnovan mjesec i po dana prije Javnog poziva se pokazao najsposobnijim preduzećem u Crnoj Gori, sposobniji i od države. Gospodo iz Ministarstva, okanite se političarenja i bacanja prašine u oči, već javnosti prezentujte konkretne podatke: koliko je Me-Net prihodovao od prodaje domena, a koliko je domena prodao? Koliko je novca od profita iz ovog posla uloženo u razvoj internet zajednice i informacionog društva u Crnoj Gori i na koji način?"

Demokrate su zahvalile Ministarstvu što je "potvrdilo" njihove navode i "tužiocima olakšali posao".

"Naveli ste da je dana 27.03.2013. godine, Agent registracije uplatio garantovani iznos do 13,2 miliona eura, međutim u isto vrijeme kažete da ste na dan potpisivanja aneksa 2 Ugovora, 24.07.2012. godine, imali na raspolaganju taj cijelokupan iznos, time što ste imali bankarsku garanciju. Vaša je obaveza bila da 25.03.2013. godine, dan nakon isteka osnovnog Ugovora, aktivirate bankarsku garanciju i naplatite dugovani iznos od preko pola miliona eura. Umjesto da ste na taj način ispunili svoju dužnost, iskoristili pravo iz obezbjeđenja ugovora koje ste imali, vi danas koristite bankarsku garanciju kao smokvin list za malverzacije koje ste sproveli. Pravo da produžite osnovni Ugovor sa Agentom registracije ste imali u slučaju da je on ispunio sve obaveze iz Ugovora, a ne predao neki od elemenata obezbjeđenja ispunjenja Ugovora. Preporučujemo vam da se okanete politike i jeftinih insinuacija već da uzmete da čitate zakone, posebno Zakon o obligacionim odnosima u kojem ćete naći definiciju bankarske garancije. Vjerujemo da će vam pravosuđe Crne Gore detaljno objasniti razlike između ispunjenja i obezbjeđenja ugovora", zaključuje se u reagovanju Demorkata.

Bonus video: