SPECIJALNI RAT Katnić: Planirali ubistvo svjedoka, tužiocima nudili milione

Katnić je govoreći u kontekstu sporazuma i krivičnog gonjenja rekao da je premijer Milo Đukanović njemu i VDT-u Ivici Stankoviću rekao da imaju njegovu punu podršku
165 pregleda 0 komentar(a)
Milivoje katnić, Foto: Luka Zeković
Milivoje katnić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.07.2016. 17:15h

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao da su određene strukture pokušale da ga kompromituju nuđenjem privilegija i novca.

On je naveo i da su potom pokušali da podmite njegovu supruge koja je državni službenik. Katnić je to rekao u kontekstu da se protiv Specijalnog tužilaštva i njega vodi specijalni rat kako bi se spriječilo da sprovode Ustav i zakone.

''Moja supruga je Podgoričanka, svi je skoro znate. Njoj su pokušali da podmetnu mito u predmetu jednog kafića. Ona radi u upravnom postupku, jedan, da kažem ne toliko značajan posao, u smislu donošenja kontra odluka. Ali imaju običaj da kada daju nekom rješenje, da taj ko dobije rješenje časti čokoladom koja vrijedi od dva do tri eura. E u toj čokoladi koja je bila namijenjena mojoj supruzi, bilo je 4.000 eura! Ona je trebalo da uzme čokoladu, stavi je u torbu, što je, ponavljam, uobičajeno. Dva policajca čekala su je na izlazu, ali srećom, ona tu čokoladu nije uzela'', saopštio je Katnić, prenosi Antena M.

Osim toga, protiv tužilaštva je, kaže Katnić, vođen rat tako što su svima, i Vrhovnom tužilaštvu, nuđene razne povlastice, poput školovanja djece u inostranstvu, zapošljavanja i tako dalje.

''Poznato vam je da se zbog pokušaja kompromitovanja Specijalnog državnog tužioca i VDT-a, odnosno članova porodice, vodi postupak. Milion eura je dat određenim osobama, to je predmet poznat kao slučaj Mujović. Cilj je bio da se prikaže kako je Specijalni tužilac znao da je član porodice VDT-a za svoju partiju uzeo 800.000 eura. To bi, naravno, značilo da bi oni morali da podnesu ostavku i da v.d stanje traje godinu, dvije i da se ne nastavi ovim putem kojim smo krenuli. Znamo da je nuđeno i po dva, tri miliona pojedinim tužiocima za neke slučajeve'', objasnio je Katnić.

Katnić je na sjednici ocijenio da je ozbiljno ugrožavanje bezbjednosti svjedoka saradnika još jedan aspekat ''specijanog rata'' protiv Tužilaštva!

''Mi imamo saznanja da je planirano lišenje života jednog svjedoka saradnika! Na tome bih se zaustavio'', poručio je Katnić.

Šukovića pokušali javno da strijeljaju

Katnić je na Odboru za antikorupciju rekao da su Predraga Šukovića pokušali javno da strijeljaju jer je ozbiljno istraživao kriminalne klanove. Šuković je istraživao šverc cigareta u Mojkovcu za šta je optuživao potpredsjednika Vlade Duška Markovića i nekadašnjeg šefa policije Veselina Veljovića.

Katnić je govoreći u kontekstu sporazuma i krivičnog gonjenja rekao da je premijer Milo Đukanović njemu i VDT-u Ivici Stankoviću rekao da imaju njegovu punu podršku i da niko nije postavljen ni na jednu funkciju sa ovlašćenjem da samo vrši krivična djela.

Specijalni tužilac je na sjednici Odbora ponovio da je u slučaju "Limenka" Specijalno tužilaštvo završilo izviđaj i da je predmet proslijeđen Osnovnom državnom tužilaštvu, kao i da su tom prilikom utvrdili da postoji sumnja da je jedna osoba izvršila krivična djelo.

Bonus video: