Đenovćani pripremili topao doček članovima KUD Sloga

Predsjednik mjesne zajednice Miloš Bojanić zahvalio je članovima Sloge i uručio novčanu pomoć, koju su prikupili Đenovićki ugostitelji
99 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2016. 09:19h

Mještani Đenovića pozdravili su sinoć članove KUD Sloga iz tog mjesta, koji su se vratili iz Španije, gdje su na međunarodnom festivalu „Kantonigros“ u Katalunji, osvojili su drugo mjesto u konkurenciji 19 zemalja svijeta. Svečani doček orgazniovala je Mjesna zajednica, a pored Mjesne muzike Đenović i mještana, folkloraše su pozdravili i brojni turisti.

Srebro iz Barselone ima zlatni sjaj – kazala je na svečanom dočeku predsjednica društva Ankica Vujinović.

"Mi smo u Španiji bili reprezentacija Crne Gore, među 19 folklornih ansambala iz 23 zemlje. Pored države mi smo tamo predstavljali i naš lijepi grad i našu Boku, a iznad svega ostavili smo tamo dio duše Đenovičke. Ponosni smo i zahvalni što je neko prije 80 godina osnovao ovo društvo i što je osnovao Mjesnu Muziku, i što naša djeca njeguju i nastavljaju tradiciju", kazala je Vujinović.

Predsjednik mjesne zajednice Miloš Bojanić zahvalio je članovima Sloge i uručio novčanu pomoć, koju su prikupili Đenovićki ugostitelji.

Član društva Rajko Čeprnić zahvalio je na podršci “I onima koji su vjerovali i onima koji nijesu vjerovali u njih”. Podsjetio je da je društvo 1985. osvojilo zlatnu medalju u Španiji, a posebna vrijednost Sloge je što okuplja preko 100 mladih ljudi i djece, koji se druže, putuju i funkcionišu kao jedna velika kao porodica.

Druženje je, kako i dolikuje, uljepšala Mjesna muzika Đenović, a mladi Sloge pjesmom su iskazali radost zbog ostvarenog uspjeha.

Galerija

Bonus video: