Đukanović uputio čestitku Filološkom fakultetu

"Današnji jubilej potvrđuje da smo osnivanjem ovog studijskog programa, napravili značajan korak, nadovezujući se tako na hiljadugodišnju državotvornu tradiciju koju baštinimo, utirući vidljiv put izgradnji crnogorskog domovinskog identiteta"
301 pregleda 1 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.12.2018. 13:28h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku Filološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore povodom 10 godina od osnivanja studijskog programa crnogorski jezik i južnoslovenska književnost, dekanu Tatjani Jovović, rukovodiocu studijskog programa crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti Drašku Došljaku, profesorima i nastavnom kadru, kao i studentima.

"Sa zadovoljstvom konstatujem da je naš napor, da nakon obnove crnogorske nezavisnosti, na dnevni red stavimo pitanja reafirmacije crnogorske kulture i jezika, urodio plodom. Današnji jubilej upravo potvrđuje da smo osnivanjem ovog studijskog programa, napravili značajan korak, nadovezujući se tako na hiljadugodišnju državotvornu tradiciju koju baštinimo, utirući vidljiv put izgradnji crnogorskog domovinskog identiteta. Ne samo nama i ne samo danas, već i generacijama mladih koje su stasale i kadre su da suvereno čuvaju neprolazne tekovine osvojene 21. maja 2006. godine. Minula decenija je odlična prilika i da se konstatuje uspješnost u savladavanju brojnih izazova, ne samo promocije našeg jezika i kulture, već i zahtjevnih potreba tržišta rada, koje su zadovoljene brojem diplomiranih studenata ovog smjera. Na tim temeljima, mora se nastaviti dalji rad i razvoj, uz pažljivo osluškivanje dolazećih trendova modernizacije obrazovnog sistema, a u cilju sticanja primjenjivih znanja", navodi se u čestitki Đukanovića.

Bonus video: