Rekonstrukcija ginekologije u Opštoj bolnici u Nikšiću biće završena do 1. februara

Opšta bolnica Nikšić ima pet specijalista ginekologije a nakon što se još dva ginekologa vrate sa specijalizacije uvešće danonoćna dežurstva
555 pregleda 1 komentar(a)
Ilija Ašanin, Foto: Svetlana Mandić
Ilija Ašanin, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 18.12.2018. 13:36h

Rekonstrukcija ginekološkog odjeljenja u Opštoj bolnici u Nikšiću biće završena do 1. februara. Vrijednost radova je 185.000 eura, a u pitanju je oko 625 metara kvadratnih prostora.

To je saopštio direktor te ustanove, dr Ilija Ašanin, na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima rekonstrukcija, koja je počela 12. novembra, obuhvata kompletnu zamjenu vodovodne instalacije i struje, zamjenu enterijera.

"Biće postavljeni i pacijent setovi iznad kreveta, tako da će pacijenti dobiti izuzetno moderan i komforan prostor. Karakteristika nikšićke Opšte bolnice je da svaka soba ima toalet, dostupnost tople vode i sve što je potrebno za održavanje lične higijene" kazao je Ašanin.

Ašanin najavio da će pacijenti dobiti moderan i komforan prostor

Prema njegovim riječima tokom ovog i početkom narednog mjeseca dobiće nove hirurške instrumente, porođajne stolove, a završava se tender za nabavku još jednog stuba za laproskopske procedure.

Opšta bolnica Nikšić ima pet specijalista ginekologije a nakon što se još dva ginekologa vrate sa specijalizacije uvešće danonoćna dežurstva.

"Naredne godine planiramo da segmentno rekonstruišemo i operacioni blok, napravićemo parking za zaposlene u krugu bolnice“, kazao je Ašanin.

Prema njegovim riječima od 2010. godine do danas uloženo je preko 1,8 miliona eura u radove, i više od 1,4 miliona u opremu, što ukupno iznosi preko 3,2 miliona.

Bonus video: