Završeno 3D seizmičko snimanje blokova u crnogorskom podmorju

Sve mjere zaštite životne sredine i monitoringa parametara životne sredine su sprovedene u skladu sa Elaboratom o procjeni uticaja na životnu sredinu
236 pregleda 0 komentar(a)
Polar Empress, Foto: Radomir Petrić
Polar Empress, Foto: Radomir Petrić

Brod za 3D seizmičko istraživanje podmorja "Polar Empress", kompanije "Shearwater" završio je rano jutros snimanje površine blokova u crnogorskom podmorju, saopšteno je iz Uprave za ugljovodonike.

"Snimanje površine blokova četiri, pet, devet i deset je završeno u pet sati i 55 minuta, a trajalo je 29 dana i završeno je bez većih zastoja u radu", navodi se u saopštenju.

U ovom periodu, 3D seizmičko snimanje je realizovano bez problema i zastoja.

Sve mjere zaštite životne sredine i monitoringa parametara životne sredine su sprovedene u skladu sa Elaboratom o procjeni uticaja na životnu sredinu.

"3D seizmičko istraživanje crnogorskog podmorja na blokovima četiri, pet, devet i deset počelo je 19. novembra u ranim jutarnjim satima", rekli su iz Uprave.

Istraživanje na blokovima četiri, pet, devet i deset obavila je kompanija "Shearwater" za potrebe koncesionara Eni i Novatek na tim blokovima.

Istraživanje je obavljeno u skladu sa ugovorom o koncesiji za istraživanje i proizvodnju ugljovodonika sa koncesionarima Eni i Novatek, koje je sastavni dio radnog programa po tom ugovoru.

"Aktivnosti 3D seizmičkog snimanja završene su u definisanim rokovima za završetak istražnih aktivnosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: