Đukanović čestitao Dan Glavnog grada

"Podgorica je u značajnoj mjeri i sinonim multikulturalnosti i multikonfesionalnosti, nezamjenjivih odrednica savremene Crne Gore, koja značajno doprinosi stabilnosti cijelog regiona"
103 pregleda 1 komentar(a)
Podgorica (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Podgorica (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.12.2018. 14:13h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 19. decembra — Dana Glavnog grada, gradonačelniku Ivanu Vukoviću, predsjedniku Skupštine Đorđu Suhihu, odbornicima, građanima Podgorice i svim učesnicima svečane sjednice.

„Ovaj 19. decembar Podgorica slavi u godini jubileja koji podsjećaju na slavne datume iz jugoslovenske antifašističke borbe, u kojoj je narod Crne Gore visoko uzdigao zastavu slobode, i uz velike žrtve i stradanja vratio svoje nacionalno i državno dostojanstvo. To je prilika da s pijetetom i najdubljim poštovanjem odamo počast svim oslobodiocima, kao i onima koji su u decenijama socijalističke izgradnje podigli Podgoricu iz pepela, svima koji su doprinosili i doprinose razvoju i modernom izgledu našeg Glavnog grada, po kojemu je Crna Gora prepoznatiljiva“, navodi se u čestitki Đukanovića.

Dodaje da je Podgorica postala simbol dinamičnog razvoja Crne Gore.

„Podgorica je u značajnoj mjeri i sinonim multikulturalnosti i multikonfesionalnosti, nezamjenjivih odrednica savremene Crne Gore, koja značajno doprinosi stabilnosti cijelog regiona. Ubijeđen sam da će započeti i pripremljeni infrastrukturni i drugi projekti, uz domaćinsko i održivo upravijanje resursima i prostorom od strane podmlađenog vođstva, uz pomoć Vlade i svih državnih organa, davati puni doprinos daljem ekonomskom rastu i razvoju, i kroz osavremenjavanje usluga u zdravstvu, obrazovanju, turizmu, komunalnim i drugim djelatnostima, stvarati uslove za brže dostizanje evropskog kvaliteta života, ne samo u Glavnom gradu, već u cijeloj Crnoj Gori“, naveo je Đukanović.

Bonus video: