Ozon: Postrojenje Nikšićane uvelo u višedecenijsko dužničko ropstvo

Gradnja sistema za prečišćavanje otpadnih voda, investicije vrijedne 16,5 miliona eura koja se finansira iz sredstava Evropske investicione banke, počela je 2011. godine
101 pregleda 2 komentar(a)
otpadne vode, prečišćavanje otpadnih voda, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
otpadne vode, prečišćavanje otpadnih voda, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 20.07.2016. 10:25h

Ekološki pokret ,,Ozon” pozvao je lokalnu upravu opštine Nikšić da informiše javnost kako funkiconiše postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, višemilionski projekat koji je, kako ističu iz te NVO, građane Nikšića uveo u višedecenijsko dužničko ropstvo.

Gradnja sistema za prečišćavanje otpadnih voda, investicije vrijedne 16,5 miliona eura koja se finansira iz sredstava Evropske investicione banke, počela je 2011.godine.

“Imajući u vidu da se postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda gradi godinama i da je evidentno postojao problem kako u samoj realizaciji i izvođenju radova, tako i u ‘stručnom’ nadzoru, skandalozno je što izostaje redovno informisanje javnosti o trenutnoj dinamici i svim drugim detaljima vezanim za ovaj kontroverzni infrastrukturni projekat koji je trebalo da riješi jednu od mnogobrojnih crnih ekoloških tačaka u najprostranijoj opštini u Crnoj Gori”, ističu iz “Ozona”.

Iz te NVO saopštavaju da je Nikšić, kada je u pitanju kvalitet životne sredine, uz Pljevlja, opština koja je u najgorem položaju.

“Javno zahtjevamo da se raspišu vanredni lokalni izbori koji će biti održani kada i državni, jer je to jedino rješenje da se zaustavi dalje devastiranje životne sredine u jedinoj opštini koja u sred ljeta, ima raskopan centralni gradski prostor u urbanom jezgru”, zaključili su iz “Ozona”.

Bonus video: