Mugošu će da udare po džepu?

Direktor KCCG Ranko Lazović kazao je “Vijestima” da je preostalo da se očita zapisnik o disciplinskom postupku i da će odluka biti donesena do kraja sedmice
147 pregleda 13 komentar(a)
Ranko Lazović, Foto: Zoran Đurić
Ranko Lazović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.07.2016. 17:59h

Klinički centar Crne Gore (KCCG) sproveo je disciplinski postupak protiv ljekara Aleksandra Mugoše i Siniše Drekalovića, koji su se sredinom juna umalo potukli na radnom mjestu.

Direktor KCCG Ranko Lazović kazao je “Vijestima” da je preostalo da se očita zapisnik o disciplinskom postupku i da će odluka biti donesena do kraja sedmice. Na pitanje kakve posljedice zbog neprimjerenog ponašanja mogu da snose ljekari, Lazović je rekao da, po zakonu, mogu biti izrečene dvije kazne:

“Jedna je novčana, a druga udaljenje sa posla”.

Hirurg Mugoša i anesteziolog Drekalović sukobili su se 15. juna na odjeljenju Kardiohirugije, a razdvojio ih je načelnik Aleksandar Nikolić. Nekoliko pouzdanih izvora tada je ispričalo “Vijestima” da su se Mugoša i Drekalović “čupali” na hodniku, a da je Nikolić spriječio da dođe do fizičkog obračuna. Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, do incidenta je došlo zbog neslaganja oko jedne operacije koju su trebali da rade. Očevidac tvrdi da je Mugoša “napao” Drekalovića, koji je kolegu kasnije prijavio policiji. Mugoša, koji je suspendovan sa posla do okončanja disciplinskog postupka, juče nije htio da komentariše slučaj. “Vijesti” nijesu uspjele da stupe u kontakt sa Drekalovićem.

Bonus video: