Neće uzeti pare za rad na DUP-u

Firma “Ing invest” bez nadoknade će uraditi Detaljni urbanistički plan “Vranićke njive”
206 pregleda 0 komentar(a)
Vranićke njive, Foto: Screenshot
Vranićke njive, Foto: Screenshot
Ažurirano: 19.07.2016. 15:51h

Detaljni urbanistički plan “Vranićke njive” će bez nadoknade raditi firma "Ing invest" iz Danilovgrada.

U ugovoru koji su potpisali direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Srđan Raičević i direktor "Ing investa" Ilija Radulović, navodi se da će ta firma navedene usluge izvršiti u roku od 70 dana od zaključenja ugovora.

Agencija za izgradnju i razvoj Glavnog grada je u martu raspisala tender za izradu DUP-a “Vranićke njive” i izradu strateške procjene uticaja na životnu sredinu.

Za izradu DUP- a je bilo predviđeno 15.000, a za izradu strateške studije 1.000 eura.

Stratešku studiju će raditi Institut za razvoj i istraživanja u oblasti zaštite na radu, za 892 eura.

Planom “Vranićke njive” je, kako se navodi, obuhvaćeno područje od oko 26,5 hektara.

Smjernice za izradu Plana, su, kako se navodi u dokumentu, sadržane u Prostorno-urbanističkom planu Podgorice (PUP) kojim su planirane namjene za ovaj prostor -stanovanje male gustine, mješovita namjena i šumske površine.

“U PUP-u je naglašeno... da se u toku izrade DUP-a “Vranićke njive” posebna pažnja usmjeri na planiranje mješovite namjene”, navodi se u dokumentu.

U Odluci o izradi DUP-a, koju je donio gradonačelnik Slavoljub Stijepović, je bilo navedeno da će sredstva za izradu DUP-a “Vranićke njive” obezbijediti Mjesna zajednica Rogami kao podnosilac inicijative, prije zaključenja ugovora o izradi planskog dokumenta, između Agencije za izgradnju i razvoj i obrađivača izmjena i dopuna Plana.

Bonus video: