Građansku peticiju za opstanak Bolnice Meljine potpisalo 10.000 Novljana

Ideja i inicijativa za prikupljanje potpisa potekla je od Biljane Janković koja radi na prijemnom odjeljenju Bolnice u Meljinama. Ona je osnovala i FB grupu “Spasimo bolnicu Meljine”
87 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2016. 13:24h

Građansku peticiju za opstanak Opšte Bolnice u Meljinama koja je sada u vlasništvu Atlas grupe, potpisalo je 10.000 Novljana.

Organizatori poručuju “Ne damo bolnicu! Budimo istrajni do kraja u našim zahtjevima da se očuva bolnica i ostavi građanima i gradu Herceg Novom!!! Budimo uz nju, kao što je bolnica bila uz nas!!! Budimo jedno kao nikada do sad!“

Danas je peticiju na glavnom gradskom trgu, ispred stare robne kuće Mješovitog, potpisalo 1.500 građana Herceg Novog. Prva među potpisnicima bila je Žana Međedović iz Bijele koja je izliječena od raka limfnog tkiva. Ona je emotivno kazala da je prvu pomoć dobila u Bolnici u Meljinama.

Ideja i inicijativa za prikupljanje potpisa potekla je od Biljane Janković koja radi na prijemnom odjeljenju Bolnice u Meljinama. Ona je osnovala i FB grupu “Spasimo bolnicu Meljine”.

„Motiv za akciju je moja želja da Bolnica opstane i da građani Herceg Novog mogu da dobiju zdravstvenu uslugu u njoj“, kazala je Janković i istakla da, iako su joj neke političke partije nudile saradnju, ona želi da akcija ostane „čisto“ građanska.

„Ljudi masovno potpisuju peticiju, ali su i prilično skeptični i plaše se da hiljade potpisa neće spasiti Bolnicu“, kazala je Janković.

Planirano je postavljanje punktova na Škveru i u Igalu, a volonteri prikupljaju potpise i po prigradskim naseljima od lica koja nisu u mogućnosti da dođu na neke od punktova gdje se potpisuje peticija.

Podsjećamo da je privatna zdravstvena ustanova (PZU) Opšta Bolnica Meljine u teškoj finasijskoj situaciji, jer zaposleni tri mjeseca nisu primili plate, a nedostaju i lijekovi i potrošni materijal. Vlada CG je pred kraj prošle godine, preko Savjeta za privatizaciju na inicijativu SO Herceg Novi pokrenula postupak i donijela odluku da se raskine ugovor, jer vlasnik Atlas grupa nije ispunila ugovorom propisane obaveze. Zbog toga je i ugrožen opstanak bolnice u Meljinama.

Galerija

Bonus video: