NAGRADA ZA UČENIKA MATEMATIČKE GIMNAZIJE

Nikola Raičević osvojio srebrnu medalju na matematičkoj olimpijadi

Na ovogodišnjoj IMO 2016 pored Nikole takmičio se i Ognjen Đuković, učenik JU Gimnazija „Slobodan Škerović“
383 pregleda 3 komentar(a)
Nikola Raičević, Foto: Ministarstvo prosvjete
Nikola Raičević, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 18.07.2016. 15:10h

Učenik trećeg razreda Matematičke gimnazije Nikola Raičević osvojio je srebrnu medalju na 57. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi (IMO) održanoj od 6. do 16. jula 2016. godine u Hong Kongu, na kojoj je učestvovalo 616 učenika iz 111 država.

"Nikola Raičević uspješno predstavlja Crnu Goru i niže uspjehe na međunarodnim takmičenjima. Ove godine Nikola se okitio bronzanom medaljom na 33. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi, dok je prošle godine osvojio bronzanu medalju iz matematike na 56. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, koja je održana na Tajlandu", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Na ovogodišnjoj IMO 2016 pored Nikole takmičio se i Ognjen Đuković, učenik JU Gimnazija „Slobodan Škerović“, a crnogorski tim su predvodili dr Vladimir Jaćimović sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore i Gojko Jelovac iz Ispitnog centra Crne Gore koji je organizator i pokrovitelj odlaska na IMO 2016.

Uspjehe na balkanskim olimpijadama znanja ove godine su ostvarili i Nina Mitrović, učenica JU OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“ Budva, koja je osvojila bronzu na 20. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi u Rumuniji i Velibor Došljak, učenik JU Gimnazija „Panto Mališić“ Berane, koji je osvojio bronzanu medalju na 24. Balkanskoj informatičkoj olimpijadi koja je održana na Kipru.