"Visokogorci" po četvrti put zavijorili crnogorsku zastavu na najvišem vrhu Evrope

"Pored vođe ekspedicije Dušana Boškovića, na vrhu su se našli planinari iz Crne Gore: Ivan Perčin iz Tivta, Branko Tomić iz Pljevalja i Dražen Anđelić iz Kolašina, kao i članovi Hrvatske Gorske službe spasavanja Ivan Zebić i Katja Milišić i planinarka iz Srbije Milica Cvijetić"
90 pregleda 4 komentar(a)
Visokogorci Crne Gore, Elbrus, Foto: Reuters
Visokogorci Crne Gore, Elbrus, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.07.2016. 16:30h

Sedam članova ekspedicije planinarskog kluba "Visokogorci Crne Gore" popeli su se danas oko osam časova po našem vremenu na Elbrus (5642 m), najviši vrh Evrope koji se nalazi u masivu Kavkaza, saopšteno je iz te organizacije.

"Pored vođe ekspedicije Dušana Boškovića, na vrhu su se našli planinari iz Crne Gore: Ivan Perčin iz Tivta, Branko Tomić iz Pljevalja i Dražen Anđelić iz Kolašina, kao i članovi Hrvatske Gorske službe spasavanja Ivan Zebić i Katja Milišić i planinarka iz Srbije Milica Cvijetić. Bošković se popeo i na drugi vrh po visini Istočni Elbrus visok 5621m. Svi članovi ekspedicije se osjećaju dobro nakon značajnih psiho-fizičkih napora na završnom usponu i prethodnim aklimatizacionim usponima", navodi se u saopštenju.

Ekipa se tokom dana spustila iz poslednjeg visinskog kampa u podnožje planine.

"Ovo je bio četvrti put da "Visokogorci" iznose zastavu Crne Gore na najviši vrh našeg kontinenta", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: