Za ampulirane ljekove 28 miliona eura

“Montefarmu”, za potrebe zdravstvenih ustanova, treba 317 različitih ljekova
140 pregleda 0 komentar(a)
Fale rastvori za infuziju, injekcije, praškovi..., Foto: Boris Pejović
Fale rastvori za infuziju, injekcije, praškovi..., Foto: Boris Pejović

Apotekarska ustanova “Montefarm” raspisala je u petak godišnji tender za nabavku ampuliranih ljekova, koji je vrijedan oko 28 miliona eura.

“Montefarmu”, a za potrebe zdravstvenih ustanova, treba 317 različitih ljekova, među kojima su rastvori za infuziju, injekcije, praškovi, biološki medikamenti, citostatici za liječenje kancera...

Među ljekovima za koje će se pojedinačno izdvojiti najviše novca su bevacizumab, biološki lijek koncentrat za rastvor za infuziju, koji se koristi u bolnicama protiv karcinoma debelog crijeva. “Montefarm je tražio 1.150 doza lijeka, procijenjene vrijednosti oko 1.213.000 eura.

Na listi traženih ljekova je i jopromid rastvor za infuziju, čija je procijenjena vrijednost viša od milion eura.

Zainteresovani ponuđači ljekova ponude mogu predavati do 21. januara, dok će se odluka o izboru napovoljnije donijeti u roku od 60 dana od tog dana.

Ponuđači moraju da ispunjavaju obavezne uslove - da su upisani u registar privrednih subjekata, uredno izvršavaju poreske obaveze, te da nijesu pravosnažno osuđivani za neko od krivičnih djela organizovanog kriminala, sa elementima korupcije, pranja novca i prevare.

Prema planu javnih nabavki za narednu godinu, “Montefarm” će na radove, robe i usluge potrošiti 58.695.533 eura.

Oko 80.000 eura od te sume ide na građevinske radove, odnosno izgradnju objekata, što će finansirati iz sopstvenih sredstava.

Za nabavku teretnog vozila trebalo bi da potroše 4.000 eura, kancelarijski materijal koštaće 25.800. Ostatak novca biće potrošen za nabavku ljekova i medicinskih sredstava.

Bonus video: