MVPEI pozvalo državljane Crne Gore u Turskoj da ostanu u svojim domovima ili hotelima

Iz MVPEI su naveli da na osnovu dosadašnjih, raspoloživih informacija nemaju saznanja da je tokom sinoćnih dešavanja stradao ili povrijeđen neko od crnogorskih državljana
160 pregleda 8 komentar(a)
Trg Taksim Istanbul, Foto: Reuters
Trg Taksim Istanbul, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.07.2016. 10:53h

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija je saopštilo da je ambasada Crne Gore u Turskoj u stalnom kontaktu sa državljanima Crne Gore koji se trenutno nalaze u Istanbulu i ostalim gradovima Turske, kao i građanima koji su se u trenutku sinoćnjih dešavanja nalazili na aerodromu Ataturk u Istanbulu, a koji su se obratili Ambasadi.

Iz MVPEI su naveli da na osnovu dosadašnjih, raspoloživih informacija nemaju saznanja da je tokom sinoćnih dešavanja stradao ili povrijeđen neko od crnogorskih državljana.

"Ambasada preporučuje našim državljanima da ostanu u svojim domovima i da iz bezbjedonosnih razloga izbjegavaju sva mjesta javnih okupljanja", navodi se u saopštenju MVPEI.

Za sve informacije građani se mogu obratiti ambasadi Crne Gore na brojeve telefona : +90 549 779 8771 i +90 549 790 7372.

U pokušaju vojnog udara u Turskoj ubijeno je skoro 200 ljudi i ranjeno više od 1.500.

U noći između petka i subote, dio turske vojske je pokušao da izvede državni udar i preuzme kontrolu nad Turskom, ali je ustanak ugušen.

Bonus video: