I bez para, svi zaposleni odgovorno rade

Opština Herceg Novi blokirala je račun Bolnice zbog poreskog duga od 170.000 eura, nakon čega je uslijedio štrajk upozorenja...
55 pregleda 3 komentar(a)
Meljine štrajk, Foto: Slavica Kosić
Meljine štrajk, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 14.07.2016. 13:37h

Direktorica privatne Bolnice u Meljinama Olivera Elez istakla je da 150 zaposlenih odgovorno rade, iako tri mjeseca ne primaju platu.

Ona je ocijenila da Bolnica, sa tradicijom dužom od vijeka, ima javni značaj za Herceg Novi.

“Većina osoblja, pogotovo ljekarski kadar, može lako naći drugo radno mjesto, ali je ovo njihova bolnica i grad u kojem žive i nisu spremni da odustanu dok postoji mogućnost da bolnica i dalje nastavi sa svojim radom”, istakal je Elez.

Ona je rekla da su načelnici odjeljenja Bolnice, čiji je vlasnik “Atlas grupa” Duška Kneževića, pokrenuli inicijativu za još jedan sastanak sa gradonačelnicom i čelnim ljudima Herceg Novog.

“Bolnica ima problema, i u svakom slučaju treba da bude na višem zdrastvenom nivou, ali je kao i do sada od vitalnog značaja za Herceg Novi. Najbliža zdravstvena ustanova, Opšta bolnica Kotor je u većini hitnih stanja koja stižu u Opštu bolnicu Meljine predaleko za bezbjedan transport pacijenta”.

Ona je ocijenila da ugovor sa Fondom zdravstva obezbjeđuje samo dio sredstava potrebnih za funkcionisanje Bolnice.

“S obzirom na to da su i prihodi od Fonda smanjeni zbog smanjenog broja pacijenta za tretman hiperbaričnom oksigenacijom po uputu Fonda, dolazi do još težeg finansijskog stanja bolnice. Po prvi put od marta 2016. dolazi do kašnjenja plata zaposlenih. Nakon inicijative sindikata i sastanka sa Upravnim odborom bolnice uspostavljen je dogovor o daljim mjerama za održavanje bolnice. Dogovorena je isplata aprilske zarade i da se napravi inicijativa prema Fondu zdrastva za proširenje ugovora, kako bi građani Herceg Novog imali kompletnu zdrastvenu zaštitu u Bolnici Meljine i bolnica ušla u sistem javnog zdravstva”.

Opština Herceg Novi blokirala je račun Bolnice zbog poreskog duga od 170.000 eura, nakon čega je uslijedio jednosatni štrajk upozorenja zaposlenih.

Bonus video: