NTO: Građani i turisti se najviše žalili na buku, smeće, neljubazno osoblje...

"Turiste i građane su najviše interesovale informacije o boravišnoj taksi, redovima vožnje, kontaktima autobuskih stanica i regulativi za plaže", precizirali su iz NTO
61 pregleda 0 komentar(a)
telefon, Foto: Shutterstock
telefon, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.07.2016. 11:39h

Call centar Nacionalne turističke organizacije (NTO) u junu je primio 36 pritužbi koje su se uglavnom odnosile na buku, bacanje smeća, neljubaznost osoblja, izvođenje radova i nepoštovanje propisa.

Iz NTO su saopštili da je najviše žalbi stiglo iz Tivta, pri čemu su se građani i turisti uglavnom žalili na buku zbog izvođenja građevinskih radova i glasne muzike, kao i na neljubazno osoblje.

"Bilo je primjedbi i na uzurpiranje plaže, gomilanje smeća, prljave plaže, kvalitet smještaja i nelegalnu gradnju", kazali su agenciji Mina-business iz NTO.

Većina žalbi turista je, kako su dodali, prošlog mjeseca uspješno riješena.

Call centar NTO primio je u junu 84 poziva, od čega se 48 odnosilo na informacije, a 36 na pritužbe.

"Turiste i građane su najviše interesovale informacije o boravišnoj taksi, redovima vožnje, kontaktima autobuskih stanica i regulativi za plaže", precizirali su iz NTO.

Oni su se informisali i o, kako su naveli, brojevima službi, call centru i potrebnim dokumentima za dolazak u Crnu Goru.

Iz NTO su podsjetili da se svaka primljena žalba ili pohvala evidentira, pri čemu automatski slijedi faza procesuiranja.

"Nakon evidencije se kontaktira inspekcija ili ustanova koja je nadležna za određenu žalbu. Turista, ukoliko želi povratnu informaciju, informiše se u toku istog ili narednog dana, tako što ponovo kontaktira centralu Call Centra i dežurni operater mu daje povratnu informaciju o ishodu intervencije", objasnili su iz NTO.

Bonus video: