SDP Pljevlja: Dovoljno potpisa da se Ulica Kralja Petra preimenuje u Ulicu Maršala Tita

"Građani koji žele da daju podršku a nisu bili u prilici da to učine mogu naknadno potpisati peticiju u kancelariji OO SDP Pljevlja, ul.Glasinačka br.16, svakog radnog dana od 11h do 15h"
189 pregleda 13 komentar(a)
Pljevlja grad, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja grad, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 14.07.2016. 10:11h

Akcija prikupljanja potpisa peticije za vraćanje nekadašnjeg imena glavne ulice, odnosno, preimenovanje Ulice Kralja Petra u Ulicu Maršala Tita koju su sproveli aktivisti Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije Pljevlja 13.jula je već prvog dana obezbijedila dovoljan broj potpisa za pokretanje inicijative u lokalnoj Skupštini, saopšteno je iz SDP Pljevlja.

Opštinski odbor SDP Pljevalja uputio je prije tri dana javni poziv političkim partijama, nevladinim organizacijama, udruženjima i svim građanima, da se pridruže inicijativi za promjenu imena glavne ulice u tom gradu.

"Simbolično započeta na Dan državnosti i Dan ustanka protiv fašizma ova akcija ima za cilj podsjećanje na velikana 20. vijeka i jugoslovenske istorije, vođu antifašističkog pokreta i državnika, zagovornika bratstva i jednistva našeg naroda i narodnosti i njegovo vrijeme kada smo živjeli od svog rada, slobodno i bezbjedno se kretali po svijetu osjećajući socijalnu pravdu na djelu. Građani su imali priliku da potpišu peticiju 13. jula od 13h do 21h", navodi se u saopštenju SDP Pljevlja.

Iz ove partije su dodali da će nastaviti sa prikupljanjem potpisa sve do momenta zvanične predaje peticije u skupštinsku proceduru za prvu narednu skupštinu.

"Građani koji žele da daju podršku a nisu bili u prilici da to učine mogu naknadno potpisati peticiju u kancelariji OO SDP Pljevlja, ul.Glasinačka br.16, svakog radnog dana od 11h do 15h. Treba istaći da je ova akcija prikupljanja potpisa već prvog dana obezbijedila peko 600 potpisa bez učešća Saveza udrženja boraca narodnooslobodilačkog rata i antifašista Crne Gore od kojih se takođe očekuje određen broj potpisa, a koji su svoju podršku potvrdili", zaključuje se u saopštenju SDP Pljevlja.

Bonus video: