Zekoviću niko prići ne može u bacanju kamena

Zeković je kamen, navodno težak 15 kg, bacio 11,32 metra
464 pregleda 7 komentar(a)
Njegovuđa, Foto: Obrad Pješivac
Njegovuđa, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 14.07.2016. 07:37h

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se juče na Njegovuđi, kod Žabljaka, na velikom narodnom zboru.

Prostrano polje nekadašnjeg ratnog aerodroma zatrpali su brojni automobili posjetilaca koji su došli na, po mnogima, događaj ljeta na Durmitoru, sa tradicijom dužom od vijeka.

Takmičenja u narodnim sportovima počela su skokom udalj iz mjesta, a prošlogodišnju pobjedu potvrdio je Danilovgrađanin Radovan Grozdanić skokom od 3,26 metara, ispred Radovana Čobeljića iz Mojkovca (3,17) i Mirze Suljića iz Tutina (3,01).

Lanjski pobjednik u bacanju kamena sa ramena Radovan Zeković iz Bara kod Boana ponovo je trijumfovao. Isti prošlogodišnji kamen, po uvjeravanju organizatora težak skoro 15 kilograma, Zeković je bacio 11,32 metra - centimetar kraće nego lani.

Drugo mjesto osvojio je Mojkovčanin Božo Čobeljić (8,58) i Novo Novović iz Prenćana (8,26).

U centru pažnje bile su trke konja.

Stručnjaci su prijavljenih 18 grla klasifikovali u brdsko-planinsku, arapsku rasu i punokrvna grla.

U trci na jedan kilometar pobijedilo je brdsko-planinsko grlo koje uzgaja Miljan Ostojić sa Žabljaka, drugo je bilo grlo njegovog brata Marka Ostojića, a treće Radovana Zekovića iz Gornje Bukovice.

U konkurenciji grla arapske rase dva prva mjesta osvojila su grla Aleksandre i Radovana Dunđera iz Bileće. Treće je bilo grlo Milana Mitrovića iz Gornje Bukovice. I u klasi punokrvaca pobijedilo je grlo u vlasništvu porodice Dražana Dunđera iz Bileće. Drugoplasirano je grlo Milana Mitrovića iz Gornje Bukovice, a na trećem mjestu punokrvac Marka Ostojića sa Žabljaka.

Bonus video: