Danas u "Vijestima": Vlada i A2A se odrekle i arbitraže, Brano bi da legalizuje divlju gradnju

Pročitajte i novu kolumnu Mile Kasalice "Ponašanje noja, i dalje"
2 komentar(a)
Naslovna 14. jul, Foto: Vijesti online
Naslovna 14. jul, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 14.07.2016. 05:28h

Danas u "Vijestima":

  • Vlada i A2A se odrekle i arbitraže

Vlada i A2A su se odrekle arbitraže vezane za dosadašnje i buduće partnerstvo u Elektroprivredi, a predloženim tekstom novog akcionarskog ugovora, koji je prošao Vladu i opozicija ga uslovila, predviđena je odgovornost za štetu koja ne može preći iznos od 25 miliona eura.

  • Brano bi da legalizuje divlju gradnju i u zaštićenoj zoni

Ministarstvo održivog razvoja i turizma, kojim rukovodi ministar Branimir Gvozdenović želi da legalizuje divlju gradnju u zonama morskog dobra, nacionalnog parka, zaštite kuturnog dobra, zaštićenih prirodnih dobara, zaštićenim zonama vodoizvorišta, park-šuma, zaštićenih šuma i zelenih površina.

  • Alternativa protiv pohare države

Do kraja jula trebalo bi biti izvjesno da li će GP URA, SDP i Demos nastupiti kao građanska koalicija na predstojećim parlamentarnim izborima 16. oktobra.

  • Svađa DPS-BS oko komemoracije u Srebrenici

Komemoratvina sjednica Skupštine opštine Petnjica, povodom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, posvađala je koalicione partnere u toj opštini. Komemorativnoj sjednici nisu prisustvovali odbornici lokalnog DPS-a, a predsjednik SO iz Bošnjačke stranke, Adnan Muhović, kazao je da je DPS ovim činom pokazala nepoštovanje i neuvažavanje žrtava genocida u Srebrenici.

  • Za otplatu duga preko dva miliona

Glavni grad je za šest mjeseci tekuće godine za otplatu dugova potrošio 2,1 milion eura. Od te sume je za sudska izvršenja isplaćeno 1.077.859 eura, otplatu kredita - 943.888, otplatu hartija od vrijednosti 123.536 i za rashode iz prethodne godine 8.851 euro.

  • Pročitajte i novu kolumnu Mile Kasalice "Ponašanje noja, i dalje"
  • Pročitajte i intervju sa Aleksandrom Trifunovićem, urednikom emisije "Buka" na TV Vijesti: "Na Balkanu vlada selektivni zaborav"
  • Danas i specijalni dodatak "O zdravlju"

Čitajte "Vijesti"

Bonus video: