Rusi žele plažu u Rijeci Reževića

Jedno od najluksuznijih naselja na crnogorskoj obali izgrađeno je na samoj hridi i nema plažu...
110 pregleda 15 komentar(a)
Rijeka Crnojevića, Foto: Vuk Lajović
Rijeka Crnojevića, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 13.07.2016. 17:34h

Vlasnici raskošnih vila i apartmana u Rijeci Reževića, nadomak Svetog Stefana, zatražili su od države da im dozvoli da nepristupačni dio obale preurede u plažu.

Pravni zastupnik firmi “Valdan“, “L.P.P Capital“, “P.W.S Mangement“ i “Arteks- M“, iza kojih uglavnom stoji ruski kapital, zahtjev da se odobri preuređenje potpuno nepristupačne obale uputio je Ministarstvu održivog razvoja, “Morskom dobru” i Opštini Budva.

Jedno od najluksuznijih naselja na crnogorskoj obali izgrađeno je na samoj hridi i nema plažu.

Budvanskom Sekretarijatu za urbanizam dostavljen je pismeni zahtjev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova da se dio obale, koji je, kako se navodi, neupotrebljiv za odmor i kupanje, kultiviše.

Tome bi se, kako piše u zahtjevu, turistima omogućio ugodan boravak.

“U cilju realizacije projekta za boravak turista, kupili smo nepokretnosti na lokalitetu Rijeka Reževića, na kojem smo, uz poštovanje zakonske procedure, platili komunalije u vrijednosti preko milion eura, pribavili građevinske dozvole, izgradili kompletnu putnu, elektro i vodovodnu infrastrukturu, sagradili ekskluzivne turističke vile koje svojim estetskim i kvalitativnim osobinama mogu biti reprezent svake države kojoj je turizam prioritetna ekonomska grana. Firme uredno državi plaćaju sve dažbine , kao i njihovi gosti, vlasnici stanova, koji u Crnoj Gori ostavljaju novac. Dakle, priznaćete višestruka i trajna korist“, piše u pismu koje je potpisao pravni zastupnik.

On navodi da “idiličnoj priči nedostaje kruna“ - odnosno plaža.

“To je bezbjedno korišćenje morske obale, koja gravitira njihovim vilama. Obala je veoma gruba i nepristupačna, zbog čega turisti ekskluzivnih apartmana imaju potrebu da je koriste kao kupalište. U skladu sa Prostornim planom posebne namjene..., molimo 'Morsko dobro' da od budvanskog Sekretarijata za urbanizam, a na osnovu ispitivanja planskih mogućnosti za uređenje dijela obale za kupanje, zatraži izdavanje urbanističko-tehničkih uslova za uređenje toga dijela obale“, piše u zahtjevu.

Navodi se da su uvjereni da će zahtjev biti urgentno riješen.

Bonus video: