Ulcinj nema novca za doček Nove

Loše finansijske prilike jedini razlog što nema proslave na otvorenom
1305 pregleda 1 komentar(a)
Doček kući ili u kafićima: Pristan, Foto: Samir Adrović
Doček kući ili u kafićima: Pristan, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 19.12.2018. 08:50h

Turistička organizacija Ulcinj odustala je od organizacije proslave dočeka Nove godine na otvorenom prostoru jer u kasi nema dovoljno novca za tu svrhu.

To je “Vijestima” potvrdio direktor Turističke organizacije Fatmir Đeka ističući da su loše finansijske prilike jedini razlog zbog čega neće biti proslave na otvorenom.

“Mogli smo nešto da improvizujemo, ali smo svjesni da bi nas to odvelo samo u minus. Umjesto toga, odlučili smo da novac čuvamo za sajmove na kojima smo obavezni da učestvujemo”, kazao je Đeka.

On je naveo da Turistička organizacija već u januaru čeka zahtjevni sajam u Beču.

“To je sajam na kome dominantno učestvuju autokamperi širom Evrope, a Ulcinj ima tu šta da ponudi. Uostalom, zahvaljujući autokamperima koji su otvorili i zatvorili prošlu sezonu, imali smo 40 odsto više gostiju nego lani”, kazao je Đeka.

U kasu se od boravišne takse, do kraja novembra slilo blizu 450 hiljada eura.

“Ukupno je bilo 560 hiljada eura po tom osnovu, ali 20 odsto ide Nacionalnoj turističkoj organizaciji. Iako ima pozitivnih pomaka, u prikupljanju te takse nijesmo zadovoljni. Moralo je biti mnogo više i tome ćemo posvetiti posebnu pažnju tokom naredne sezone”, kazao je Đeka.

On ne sumnja da će Ulcinjani ipak u privatnoj režiji napraviti pravi štimung za doček Nove godine.

“Dosta lokala najavilo je organizovani doček Nove godine. Sadržaj će biti raznovrstan i oni koji odluče da Novu godinu dočekaju negdje u Ulcinju, siguran sam, neće pogriješiti”, kazao je Đeka.

Bonus video: