Obilježavanje Dana državnosti u Herceg Novom

“Spomenik Bezmetković simbol je vjekovne želje našeg naroda da doprinese sveukupnom nastojanju da se istraje na izgradnji zdravih temelja društva, da se izbori sloboda i osvoji pobjeda nad retrogradnim ideologijama i svakom mržnjom među ljudima, da postanemo svoji, nezavisni, dostojanstveni i postojani, kazala je Aćimović
3 komentar(a)
Herceg  Novi Bezmetković, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi Bezmetković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 13.07.2016. 12:32h

Polaganjem cvijeća na spomenik palim borcima NORa Bezmetković na Savini danas je u Herceg Novom obilježen Dan državnosti.

“Jedan od najsvijetlijih istorijskih datuma 13. jul je simbol crnogorskog identiteta i samosvojnosti, još jedan dokaz da smo oduvijek bili i ostali dio Evrope, privržen progresivnim svjetskim idejama. Današnji dan je sinonom vjekovnog iskustva crnogorske borbe za državnost - san svakog naroda“, poručila je predsjednica Opštine Herceg Novi Nataša Aćimović .

“Spomenik Bezmetković simbol je vjekovne želje našeg naroda da doprinese sveukupnom nastojanju da se istraje na izgradnji zdravih temelja društva, da se izbori sloboda i osvoji pobjeda nad retrogradnim ideologijama i svakom mržnjom među ljudima, da postanemo svoji, nezavisni, dostojanstveni i postojani, kazala je Aćimović.

Pored predstavnika lokalne samouprave, vijence i cvijeće na spomenik Bezmetković položili su građani, civilna udruženja, predstavnici opštinskog odbora DPS-a i dvije boračke organizacije - Savez Udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore i Organizacija boraca Narodnooslobidlačkog rata 1941-1945.

Bonus video: