Berane: Labudović i Šćekić dobitnici nagrade "21. jul"

Nagrade dobitnicima biće uručene na svečanoj sjednici lokalnog parlamenta povodom Dana opštine 21. jula
153 pregleda 1 komentar(a)
Goran Šćekić, Foto: Privatna arhiva
Goran Šćekić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 12.07.2016. 17:33h

Žiri za dodjelu nagrade „21. jul“ saopštio je da će najveće opštinsko priznanje u Beranama ove godine dobiti proslavljeni filmski kamerman i fotograf Stevan Labudović i karikaturista Goran Šćekić.

Labudović je do sada više bio priznat i poznat u okruženju i svijetu nego u svojoj Crnoj Gori. On je rođeni Beranac koji je dugo bio u pratnji Josipa Broza Tita kao fimsli snimatelj, a među velikane fimlske umjetnosti uvrstio ga je njegov filmski i revolucionarni rad tokom Alžirske revolucije gdje je boravio tri i po godine i napravio mnoštvo filmskih reportaža i fotografija koje su obišle čitavi svijet. Labudović penzionerske dane provodi u Beogradu.

Goran Šćekić je takođe rođen u Beranama, a karikaturom je počeo da se bavi 1992. godine. Do sada je objavio oko deset hiljada karikatura, a nedavno se pod finansijskim pokroviteljstvom Opštine Berane okušao i kao reditelj kratkog igranog filma, snimajući film sa tematikom iz života Roma pod nazivom „Neprimijećen“.

Nagrade dobitnicima biće uručene na svečanoj sjednici lokalnog parlamenta povodom Dana opštine 21. jula.

Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa u visini od dvije prosječne plate u Crnoj Gori, za mjesec u kojem se nagrad dojeljuje.

Bonus video: