Završen štrajk u Meljinama: Hitno rješavanje statusa Bolnice i isplata radnicima zaostalih dugovanja

Podsjećamo da je Opština Herceg Novi prošle sedmice blokirala račun Bolnice zbog naplate poreza na nepokretnosti u iznosu od oko 170 hiljada eura, zbog čega su zaposleni ostali bez jedne, od tri plate koliko im se duguje
50 pregleda 0 komentar(a)
štrajk Meljine, Foto: Slavica Kosić
štrajk Meljine, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 12.07.2016. 12:56h

Upravo je završen jednosatni štrajk upozorenja zaposlenih u Privatnoj zdravstvenoj ustanovi (PZU) Opšta Bolnica Meljine , sa koga su upućeni zahtjevi da im se isplate plate za april, maj i jun, svo do sada neisplaćeni doprinosi, i ostala dugovanja prema radnicima. Zhtjevaju opstanak Bolnice i radnih mjesta zaposlenih.

Uputili su i apel premijeru CG, Vladi i resornom ministarstvu da hitno riješe status Bolnice i teško stanje zaposlenih.

Podsjećamo da je Opština Herceg Novi prošle sedmice blokirala račun Bolnice zbog naplate poreza na nepokretnosti u iznosu od oko 170 hiljada eura, zbog čega su zaposleni ostali bez jedne, od tri plate koliko im se duguje. Fond zdravstva je, na osnovu ugovora o saradnji, za dosadašnje usluge Bolnice bio uplatio 85 hiljada eura, koja su bila namijenjena za isplatu aprilske plate.

Vlada je na inicijativu SO Herceg Novi donijela odluku o raskidu kupoprodajnog ugovora sa Atlas grupom , koji još uvijek nije formalizovan.

Bonus video: