Od početka godine u Tivtu prijavljen boravak 16.739 ljudi

Povodom Dana državnosti Crne Gore 13. jula, TO Tivat je gostu koji je jutros prvi ušao u njihove prostorije poklonila prigodan poklon sa reklamnim materijalom, a dobitnica, turistkinja Marina Vukomanović iz Kragujevca, bila je prijatno iznenađena
0 komentar(a)
TO Tivat poklon Marina Vukomanović, Foto: TO Tivat
TO Tivat poklon Marina Vukomanović, Foto: TO Tivat
Ažurirano: 12.07.2016. 09:41h

Od 1. januara do 12. jula u Tivtu je na pet punktova Turističke organizacije prijavljen je boravak ukupno 16.739 ljudi. Za navedeni period prihodovano je 100.486,80 eura boravišne takse od čega je 80 odsto prihod TO Tivat, dok je 20 odsto prihod Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, saopštila je TO Tivat.

Od ukupnog broja posjetilaca koji su prijavljivali boravak u Tivtu, njih 11.019 prijavljeno je u birou u centru grada.

Inače, boravišna taksa po danu boravka u Tivtu iznosi 0,90 eura.

Taksu umanjenu za 50 odsto plaćaju lica od 12 do 18 godina starosti, dok je ne plaćaju djeca do 12 godina starosti.

Turistička organizacija Tivat je ove godine nabavila 8 čitača biometrijskih podataka koji su instalirani na turističkim info-punktovima u Radovićima, Krašićima, na autobuskoj stanici, u Donjoj Lastvi, kao i u centru grada.

"Nabavkom čitača ubrzan je proces prijave i manje su gužve na punktovima. TO Tivat svake godine ulaže u opremu pa je ove godine i anketa turista modernizovana kupovinom novih tablet-računara za rad na terenu", navodi se u saopštenju.

Inače, povodom Dana državnosti Crne Gore 13.jula, TO Tivat je gostu koji je jutros prvi ušao u njihove prostorije poklonila prigodan poklon sa reklamnim materijalom, a dobitnica, turistkinja Marina Vukomanović iz Kragujevca, bila je prijatno iznenađena.

Bonus video: