Međunarodni festival Dani muzike: Umjetnici se vraćaju u Herceg Novi

Na otvaranju Festivala nastupio je gudački trio “Prima vista” iz Poljske koga čine uz pratnju flautistkinje, doktorke muzičke umjetnosti Hjanđong Park iz Južne Koreje
1 komentar(a)
Prima Vista
Prima Vista
Ažurirano: 11.07.2016. 15:31h

Na 13 Međunarodnom festivalu Dani muzike , koji je počeo u nedjelju, sjutra će nastupiti oboista iz Italije Alberto Ćezaraćo sa ansamblom „Prima Vista“ iz Varšave, koji čine violinista Kšištov Bzovka, violista Pjotr Novicki i violončelista Zbignjev Kšiminski. Na programu su Mocartova djela: Adađo i Fuga, K.404a za violinu, violu i violončelo; Divertimento br.4 i br.5, kao i Kvartet s oboom u F-duru, K.370.

“Vjerujem da će Dani muzike nastaviti da nas obogaćuju i da će bar za vrijeme koje traju zamjeniti bezlične dane druženja sa savremenim tehnologijama. Od večeras je Herceg Novi dio svijeta, njegovog obilja i ljepote, ali i evropska prijestonica kulture”, kazala je otvrajući 13 međunarodni festival Dani muzike predsjednica Opštine Nataša Aćimović.

“Godine u kojima se festival razvijao bile su različite ali su uvijek preovladavali dobri i različiti sadržaji, a Herceg Novi bio mjesto u kojem su se susretali i upoznavali stvaraoci iz cijelog svijeta pokazujući da su organizatori i autori Dana muzike bili na dobrom putu. To pokazuje i činjenica da su se mnogi umjetnici vraćali u naš grad da dopune i ponove doživljene utiske, istakao je umjetnički direkot festivala pijanista Boris Kraljević.

Na otvaranju Festivala nastupio je gudački trio “Prima vista” iz Poljske koga čine uz pratnju flautistkinje, doktorke muzičke umjetnosti Hjanđong Park iz Južne Koreje.

Herceg Novi je predivan grad i ljudi su izutetno ptijatni gostoljubljivi. Uživala sam na prvom koncertu ovog Festivala, pogotovo dok sam svirala sa izvanrednim umjetnicima, članovima Kamernog ansambla “Prima vista”, rekla je po završetku koncerta Hjangđong Park.

Bonus video: