Zaposleni u Bolnici Meljine najavili: U utorak jednosatni štrajk upozorenja

Organizatori štrajka ne isključuje mogućnost daljih protesta na koje će pozvati i građane Herceg Novog kako bi se sačuvala bolnica Meljine
53 pregleda 0 komentar(a)
Bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić
Bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 11.07.2016. 14:42h

Zaposleni u Opštoj privatnoj bolnici Meljine u Herceg Novom, zbog teške situacije u toj zdravstvenoj ustanovi, za sjutra od 13 i 30 do 14 i 30 najavili su jednosatni štrajk upozorenja.

“Pacijenti i proces rada neće biti ugroženi. Sve smo organizovali kako bismo se sjutra od 13.30 do 14.30 okupili kod Zavoda za rehabilitaciju u krugu bolnice. Uputićemo zahtjeve prema nadležnima i zatražiti hitno rješvanje dugovanja prema radnicima i problemi statusa i budućnosti bolnice Meljine", saopšteno je iz štrajkačkog odbora.

Opština Herceg Novi je prošle sedmice blokirala račun bolnice zbog naplate poreza na nepokretnosti u iznosu od oko 170 hiljada eura, zbog čega su zaposleni ostali bez jedne, od tri plate koliko im se duguje.

Fond zdravstva je, na osnovu ugovora o saradnji, za dosadašnje usluge bolnice uplatio 85 hiljada eura, koji su bili namijenjeni za isplatu aprilske plate.

Zaposleni su razočarani jer je predsjednica opštine Nataša Aćimović, prije desetak dana obećala pomoć lokalne uprave u rješavanju problema, a umjesto toga uslijedila je blokada računa bolnice.

Organizatori štrajka ne isključuje mogućnost daljih protesta na koje će pozvati i građane Herceg Novog kako bi se sačuvala bolnica Meljine.

Vlada je na inicijativu SO Herceg Novi donijela odluku o raskidu kupoprodajnog ugovora sa Atlas grupom, koji još uvijek nije formalizovan.

Bonus video: