Socijaldemokrate: Sjećanje na stradale trajni podsjetnik na važnost pomirenja među narodima

"Svi skupa ne smijemo dopustiti da ovaj prostor ikada više uđe u rizik bilo kakvog nesporazuma koji bi doveo do toga da se poremeti stabilnost u regionu. To je naša zajednička obaveza i odgovornost.’’, poručila je članica predsjedništva Socijaldemokrata Crne Gore", Marija Blagojević
1 komentar(a)
Marija Blagojević, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Marija Blagojević, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 11.07.2016. 13:54h

Današnjim polaganjem cvijeća na spomen obilježje na Pobrežju, predstavnici Socijaldemokrata Crne Gore odali su počast žrtvama genocida u Srebrenici, ali i svim nedužnim žrtvama građanskih ratova koji su vođeni na prostoru bivše SFRJ, saopšteno je iz ove partije.

’’Jedno loše, ratno vrijeme u kom su preovladavale pogrešne vrijednosti dovelo je do toga da se izgubi osjećaj za pravdu, ljudskost i humanost. Kao društvo imamo obavezu da se uvijek sjećamo nevino stradalih, jer nas oni podsjećaju da moramo priznati i ispraviti greške, zarad bolje budućnosti svih nas sa ovih prostora i naših potomaka. Socijaldemokrate Crne Gore će uvijek osuditi svaki zločin, a pogotovo onaj genocidnih razmjera, ali i svesrdno podržati proces pomirenja. Svi skupa ne smijemo dopustiti da ovaj prostor ikada više uđe u rizik bilo kakvog nesporazuma koji bi doveo do toga da se poremeti stabilnost u regionu. To je naša zajednička obaveza i odgovornost.’’, poručila je članica predsjedništva Socijaldemokrata Crne Gore", Marija Blagojević.

U saopštenju se dodaje da su u ime Socijaldemokrata obilježavanju Dana sjećanja na žrtve, pored Blagojević, prisustovali i Ahmed Zajmović, predsjednik Omladine SD-a, Elida Korać, portparolka Omladine SD-a, kao i Mirha Tahirović i Dragiša Damjanović.

Bonus video: