U Porto Montenegru održana regata „Arsenal kup“

Regata je okupila 29 brodova, a bila je otvorena za plovila svih dužina u klasama krstaš, kao i za sertifikovane ORC jedrilice
0 komentar(a)
Arsenal kup, Foto: Siniša Luković
Arsenal kup, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 11.07.2016. 12:12h

Popularna godišnja regata "Arsenal kup" održana je minulog vikenda u akvatroijumu Boke Kotorske, u organizaciji Jahting kluba Porto Montenegro iz Tivta.

Regata je okupila 29 brodova, a bila je otvorena za plovila svih dužina u klasama krstaš, kao i za sertifikovane ORC jedrilice.

Najbrža u generalnom plasmanu je bila jedrilica „Angelo Rosso“ sa skiperom Milošem Radonjićem, a specijalna nagrada pripala je posadi JK „Delfin“ iz Tivta sa brodom „Suton II“ i skiperom Nikolom Golubovićem.

U klasi ojedrene barke po kojima se posebno prepoznaje „Arsenal kup“, prvo mjesto osvojio je Boško Grabić, a u klasi Blu26 Ben Marrey. Pobjeda u klasi VI pripala je Miodragu Kovačeviću sa jedrilicom „Vagabund“, a u klasi V Milošu Radonjiću sa njegovim „Angelo Rosso-om“. U klasi III nagrada je pripala skiperu Miodragu Miliću sa jedrilicom „Vega“.

Svi ljubitelji jedrenja uživali su u akvatorijumu Boke i slikovitim planinama u pozadini, te jedinstvenim ostrvima Sveti Đorđe i Gospa od Škrpjela pred Perastom, koji su uključeni u regatno polje zaliva.

U cilju promocije autentične tradicionalne brodogradnje u Crnoj Gori i afirmacije jedrenja latinskim jedrom, specijalni gosti Jahting kluba Porto Montenego bili su i kalafatska radionica Bokovac i JK „Latinsko jedro“ iz Bara - flota ovih ojedrenih drvenih barki tipa arsenalka i korčulanka biće vezane u malom mandraću u marini Porto Montenego, do kraja mjeseca.

Bonus video: