Spriječiti korišćenje pirotehničkih sredstava: Na Žabljaku pokrenuta akcija "Petarda"

483 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U cilju sprečavanju distribucije i korišćenja pirotehničkih sredstava na Žabljaku je pokrenuta je akcija "Petarda" koja će trajati do sredine januara naredne godine.

Formiran je štab koji sačinjavaju predstavnici policije, škola, komunalne policije i hitne pomoći.

"Naš zadatak je da u okvirima svojih nadležnosti preventivno i represivno djelujemo na sprečavanju upotrebe tih sredstava koja, uglavnom kod djece, zbog neznanja i nepažljivog rukovanja, uzrokuju opekotine, oštećenje vida i sluha, povrede prstiju i glave, izazivaju požare i eksplozije i dovode do narušavanja javnog reda i mira", kazao je starješina u policijskijskoj ispostavi Duško Pejović.

On je dodao da će se akcija odvijati kroz kontrolu vozila, pijačnog prostora, autobuske stanice, trgovinskih radnji i kroz grad ali i preventivno kako bi se izbjegle posljedice koje niko ne želi tokom najveselijih praznika.

Direktor osnovne škole "Dušan Obradović", Zoran Vojinović rekao je da je u školi donijet pravilnik kojim su predviđene sankcije za nošenje i upotrebu pirotehničkih sredstaa, o čemu su razredne starješine i učitelji upoznali đake.

Bonus video: