O ZAŠTITI I BEZBJEDNOSTI

Iz štampe izašao prvi broj časopisa “Defendologija MNE”

Na više od 250 stranica časopisa nalaze se naučni i stručni radovi 21 autora iz zemlje i inostranstva koji su obradili aktuelne teme iz oblasti kriminologije, bezbjednosti, javne uprave, prava, defendologije...
323 pregleda 3 komentar(a)
Slavko Milić, Foto: Svetlana Mandić
Slavko Milić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 10.07.2016. 08:48h

Centar za bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja Crne Gore "Defendologija" objavio je prvi broj teorijsko-stručnog  časopis za pitanja zaštite, bezbjednosti, odbrane, obrazovanja, sociologije, kriminologije i kriminalistike „Defendologija MNE“.

Prema riječima mr Slavka Milića, glavnog i odgovornog urednika i predsjednika  “Defendologija” centra, časopis je jedan od rijetkih na prostoru Crne Gore koji se bavi sveobuhvatnim naučnim oblastima iz pravne, ekonomske, bezbjednosne i sociološke nauke.

“Časopis dolazi upravo onda kada se u zemljama našeg okruženja defendologija konstitiše kao nauka o bezbjednosnim studijama, zaštiti bezbjednosti i odbrani. Crnogorski defendologija centar je u protekle četiri godine opravdao svoje postojanje i dokazao da  gazi čvrstim koracima prema stazama koje konstituišu nauku“, kazao je Milić za „Vijesti“.

Na više od 250 stranica časopisa nalaze se naučni i stručni radovi 21 autora iz zemlje i inostranstva koji su obradili aktuelne teme iz oblasti kriminologije, bezbjednosti, javne uprave, prava, defendologije...

Organizaciju i pripremu časopisa pomogao je Evropski defendologija centar za naučna, politička, ekonomska, socijalna, bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja iz Republike Srpske i prof. dr Duško Vejnović.

Članovi „Defendologija“ centra učestvovali su na preko 20 međunarodnih i nacionalnih konferencija, ali i u izradi publikacija, naučnih studija, stručnih uputstava. “Defendologija centar” organizovao je dvije stručne konferencije, a u jednoj je bio suorganizator.

Preporučujemo za Vas