Budvanski taksisti ne odustaju: Vožnja do Tivta skoro 80 eura

“Riječ je bilo o uobičajenoj dnevnoj, a ne noćnoj ili vožnji u bilo kakvim drugim posebnim uslovima što bi eventualno opravdavalo ovako visoku cijenu. Smatramo da je ovo zaista previše jer nam je prethodno isptog dana taksista iz Tivta za vožnju od Tivta do Budve naplatio 23 eura"
360 pregleda 69 komentar(a)
Dejan Todorović, Foto: Privatna arhiva
Dejan Todorović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.07.2016. 13:23h

Dvoje turista iz Egipta koji borave u Tivtu tvrde da im je budvanski taksista prije dva dana vožnju od Budve do Tivta naplatio čak 75,70 eura.

Ispričali su da su bili zapanjeni cehom, ali da su ipak platili račun, iako im taksista nije izdao fiskalni već “račun“ na obrascu Taxi udruženja Budva.

Na računu je i pečat taksiste Dejana Todorovića.

“Riječ je bilo o uobičajenoj dnevnoj, a ne noćnoj ili vožnji u bilo kakvim drugim posebnim uslovima što bi eventualno opravdavalo ovako visoku cijenu. Smatramo da je ovo zaista previše jer nam je prethodno isptog dana taksista iz Tivta za vožnju od Tivta do Budve naplatio 23 eura, što je sasvim uobičajena i prihvatljiva cijena za ovu relaciju“.

Vozio se od Budve do Kamenova, a platio kao do Podgorice >>>

Oni su neprijatnost prijavili menadžmentu hotela “Pine“ u Tivtu, u kojem su i odsjeli.

Egipćani kažu da je na vozilu registarskih oznaka BD TX 273 bila oznaka “Allo taxi“.

Istakli su da su fotografisali vozilo i “račun“ i sve podatke dostavili upravi hotela u kojem su odsjeli.

“Mislim da je ovo zaista ružno i krajnje neprimjereno ponašanje prema stranim turistima koji dolaze da vide ljepote naše zemlje i osjete gostoprimstvo Crnogoraca. Ovo nije prvi put da se nešto slično dogodilo našim gostima, pa smo o svemu danas obavijestili koordinatore inspekcijskih službi za primorje, kao i policiju u Tivtu i Budvi od kojih očekujemo da razmotre ovaj konkretan slučaj i preduzmu mjere iz svije nadležnosti da se nešto ovako ružno više ne ponovi“, kazao je juče „Vijestima“ direktor hotela “Pine“ Dragan Bućin.

Bonus video: