Na Žabljaku završen IPA projekat

"Postignuti su planirani rezultati pa se povećao broj događaja u ovom prekograničnom području, poboljšani su međuljudski odnosi kod mladih i svijest o zajedničkim kulturnim vrijednostima ovog prostora"
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.07.2016. 13:15h

IPA projekat prekogranične saradnje "Radeći zajedno za inkluzivnu evropsku budućnost" koji realizuju SŠC iz Foče i SMŠ „17.septembar“ iz Žabljaka, vrijedan 182,055.52 eura, imao je svoje finale danas na Žabljaku.

Za proteklih godinu dana, koliko je projekat trajao, srednjoškolci iz ovih gradova, kroz brojne sportske, obrazovne i ekološke sadržaje su se upoznavali, družili i razmjenjivali iskustva, što je bio i osnovni cilj projekta, što je i postignuto, kazali su članovi projektnih timova iz ovih škola Marijana Ostojić i Uroš Stijepović.

"Postignuti su planirani rezultati pa se povećao broj događaja u ovom prekograničnom području, poboljšani su međuljudski odnosi kod mladih i svijest o zajedničkim kulturnim vrijednostima ovog prostora", kažu Ostojić I Stijepović.

Projekat je kao jednu od odrednica imao inkluziju pa su u pojediniim segmentima učestvovali i štićenici JU “Centar za djeci sa posebnim potrebama” iz Pljevalja koji su tokom zime sankali na Javorovači ali i učestvovali u ogledima iz matematike i fizike, sve to u skladu sa njihovim mogućnostima.

U projekat je bilo uključeno 250 učenika iz ovih škola. Ostojić I Stijepović kažu da on predstvlja logičan nastavak prethodno realizovanog “Zajedničkim stazama prošlosti ka evropskoj budućnosti” a I jedan I drugi finansirani sui z predpristupnih fondova Evropske unije.

Galerija

Bonus video: