Tivat: Šest odsto više gostiju nego u isto vrijeme prošle godine

Od ukupnog broja turista njih samo 73 su iz Crne Gore, a sve ostalo su stranci
61 pregleda 4 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 08.07.2016. 15:57h

U svim vidovima smještaja na Tivatskoj rivijeri trenutno boravi ukupno 3.951 zvanično prijavljeni gost, što je 6 odsto više nego u isto vrijeme lani – saopštila je juče Turistička organizacija Tivat.

Od ukupnog broja turista njih samo 73 su iz Crne Gore, a sve ostalo su stranci. U tivatskim hotelima odmara 647 gostiju, usluge izdavalaca privatnog smještaja koristi 2.832 turista, dok u odmaralištima ljetuje 70, a u kampovima 42 turista. Juče je inače, održana i druga sjednica opštinskog Koordinacionog tima za pripremu i praćenje sezone kojom je predsjedavala gradonačenica dr Snežana Matijević.

“Koordinacioni tim je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim tokom sezone u Tivtu koja protiče u znaku povećane posjete, brojnih manifestacija i programa i mirne i stabilne bezbjedonosne situacije. Dogovorene su i konkretne aktivnosti i mjere na prevazilaženju dosadašnjih uočenih problema koje se prije svega odnose na sprječavanje sive ekonomije i povećanja bezbjednosti u saobraćaju.”- saopšteno je iz Opštine Tivat.

Bonus video: