Slavica Petković pobjednica konkursa „Nikšićke lipe, simboli našeg grada“

Perović smatra da je početak radova na rekonstrukciji trga nedopustiv, tim više što je peticiju za očuvanje lipa potpisalo preko 1.200 sugrađana
2 komentar(a)
lipe, Foto: Svetlana Mandić
lipe, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 08.07.2016. 14:58h

Rad Slavice Petković proglašen je za najbolji na konkursu koji je organizovao Ekološki pokret „Ozon“ pod nazivom „Nikšićke lipe, simboli našeg grada“. Konkurs je, pomenuta NVO, organizovala sa ciljem da Nikšićanima pruži mogućnost da iznesu svoj stav povodom uklanjanja višedecenijskog drvoreda lipa sa nikšićkog Trga Slobode, čijarekonstrukcija je počela prije dva dana.

„Iako se bilo teško opredjeliti se za najbolji, između agrumentovanih, iskrenih i emotivnih stavova naših sugrađana i sugrađanki, odluka žirija je bila jednoglasna i lični pečat koji je Petković dala tekstu ostavio je poseban utisak na sve nas i učinio nas ponosnim što su nikšiće lipe sem ekosistemske, istorijske i kulturološke, imale i još jednu važnu, emotivne ulogu”, kazao je Aleksandar Perović, direktor “Ozona”.

Komisija, na čelu sa Perovićem i Igorom Delićem, jednim od osnivača “Ozona”, ocjenjivala je 18 radova, u u kategoriji bloga ili stava, koji su ispunjavali tehničke kriterijume konkursa.

Perović smatra da je početak radova na rekonstrukciji trga nedopustiv, tim više što je peticiju za očuvanje lipa potpisalo preko 1.200 sugrađana.

“Borićemo se i dalje svi zajedno da Nikšić brendiramo kao grad lipa i na taj način utičemo na bolju turističku ponudu, ali i na odgovorniji odnos prema urbanom zelenilu”, poručio je Perović.

Slavici Petković novčana nagrada u iznosu od stotinu eura biće uručena na okupljanju koje “Ozon” planira da organizuje kako bi se upoznali sa svim učesnicima konkursa.

Bonus video: