Povišica za sve, a ne samo za doktore

Ljekari ne rade sami, već u timu zajedno sa medicinskim sestrama različitog profila, kazala je Ljiljana Krivokapić
4 komentar(a)
Ljiljana Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Ljiljana Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.07.2016. 20:03h

Povećanje koeficijenata za zarade mora se odnositi na sve zaposlene u zdravstvu, a ne samo na ljekare, saopštila je predsjednica Sindikata zdravstva Ljiljana Krivokapić.

Ona je ocijenila da raduje zabrinutost ministra finansija Raška Konjevića da se riješi materijalni položaj ljekara, koji je nesporno mali i za težinu i odgovornost posla kojima se bave.

“Ali, ljekari ne rade sami, već u timu zajedno sa medicinskim sestrama različitog profila obrazovanja - bilo srednjeg, visokog ili specijalističkog studija”, naglasila je Krivokapićeva.

Istakla je da se nakon izjave Konjevića “nameće opšte nezadovoljstvo jedne kategorije zaposlenih u sistemu zdravstva, njih oko 6.500”.

Ministarstvo finansija nedavno je vladinim komisijama dostavilo izmjene i dopune Zakona o zaradama u javnom sektoru, kojima će se smanjiti koeficijenti, a time i plate državnih funkcionera, a povećati ljekarima i zaposlenima u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija.

Konjević je kazao da je nedopustivo da država zarade oko 1.400 ljekara svodi na nivo koji ne odgovara važnosti te profesije za jedno društvo, kao i nivou odgovornosti i težine posla i dužine školovanja.

Bonus video: