PETAR IVANOVIĆ I DALJE ĆUTI O CIGARILOSIMA

Ko je pušio o trošku države?

Državne pare zloupotrijebljene su 28. marta prošle godine
60 pregleda 0 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Savo Prelević
Petar Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.07.2016. 18:28h

Bivši ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja i novi potpredsjednik Vlade Petar Ivanović i dalje odbija da odgovori ko je prije više od godinu pušio o trošku države.

Umjesto odgovora ko je 28. marta prošle godine zloupotrijebio platnu karticu Ministarstva i potrošio 48 eura na 10 kutija cigarilosa, Ivanović je prije više od mjesec taj slučaj povezao sa “roditeljem dvoje djece” i sa “šesnaestogodišnjim nastojanjem da se dobije dijete”.

Tada je rekao i da stavlja tačku na tu temu...

On već duže od godinu odbija da odgovori ko je potrošio pare, koje su potom vraćene u budžet, što je utvrdio i nadležni inspektor.

Ivanović se oglušio o brojne zahtjeve “Vijesti” upućene u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama. U bivšem Ivanovićevom resoru su pokušali i da obmanu Agenciju za slobodan pristup informacijama, navodeći da nikada nijesu dobili zahtjev “Vijesti” od 29. oktobra prošle godine...

Umjesto odgovora, novi potpredsjednik Vlade je na konferenciji za medije predstavio zbornik “Medijski prah i pepeo”, u kojem su, kako tvrdi, objavljeni svi tekstovi o aferi “Cigarilosi”.

“Odlučio sam se da u vidu sabranih nedjela vlasnič ko -uređivačkog tima medijskog monopoliste 'Vijesti' napravim zbornik koji sam nazvao 'Medijski prah i pepeo'. Nadam se da će budućim generacijama svjedočiti o uzvišenim novinarskim standardima, koji su obilježili ovu etapu razvoja vlasnič ko -uređivačkog tima medijskog monopoliste 'Vijesti'", kazao je tada Ivanović.

“Vijesti” su poslale Ministarstvu poljoprivrede više zahtjeva za slobodan pristup informacijama.

Jedino na posljednji ekspresno je odgovoreno i dozvoljen uvid u dokument kojim se dokazuje da su pare vraćene u budžet.

U njemu, međutim, ne piše ko je zloupotrijebio platnu karticu Ministarstva poljoprivrede, odnosno ko je prije više od godinu državnim parama kupio deset kutija cigarilosa.

Preporučujemo za Vas