Herceg Novi: Novi prostor za boravak djece iz vrtića na Savini

Štićenici Centra trebalo bi da budu smješteni u, za njih adapriranom prostoru, u objektu Dječijeg doma Mladost u Bijeloj
79 pregleda 0 komentar(a)
srednja škola, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
srednja škola, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 07.07.2016. 13:27h

Vrtić na Savini u kome je prethodnih godina bio organizovan boravak djece u julu i avgusti, zatvoren je krajem aprila, jer su nadležni procijenili da nakon što je pala jedna od nadstrešnica, objekat nije siguran za boravak i rad u njemu.

Zato će Javna predškolska ustanova Naša radost tokom ljetnih mjeseci organizovati boravak djece u vaspitnim jedinicama Bijeloj i Igalu. Vrtić u Bijeloj radiće do 15.jula, a u Igalu do 26.avgusta. U Bijeloj je dnevno prisutno oko 15 djece, a u Igalu oko 90.

Podsjećamo da je ministar prosvjete Predraga Boškovića tokom nedavne posjete Herceg Novom kazao da će sanirani vrtić na Savini primiti najmlađe naredne 2017/18 godine.

Za djecu koja su do sada pohađala vrtić na Savini od jeseni će na raspolaganju biti dodatne prostorije . Jedna grupa djece boraviće u Srednjoj mjeđovitoj školi (SMŠ) Ivan Goran Kovačić, u prostorijama koje će biti namjenski sređene za djecu tog uzrasta.

Druga grupa mališana biće smještena u Igalu u zgradi zadužbine Nikole Ukropine koju je predškolska ustanova u proteklom periodu ustupila Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama.

Štićenici Centra trebalo bi da budu smješteni u, za njih adapriranom prostoru, u objektu Dječijeg doma Mladost u Bijeloj.

Bonus video: