Šobić dobio Trinaestojulsku nagradu, Bulajiću dodjeljena za životno djelo

Odlukom žirija, dobitnici Trinaestojulske nagrade su i crnogrski kantautor Mladin Šobić, književnik Milorad Popović kao i prof. dr Igor Đurović
306 pregleda 88 komentar(a)
Miladin Šobić, Foto: Screenshot youtube
Miladin Šobić, Foto: Screenshot youtube
Ažurirano: 07.07.2016. 12:00h

Trinaestojulsku nagradu za životno djelo dobio je proslavljeni crnogorski režiser Veljko Bulajić, odlučio je danas žiri za dodjelu ove prestižne nagrade, na Cetinju.

Odlukom žirija, dobitnici Trinaestojulske nagrade su i crnogrski kantautor Mladin Šobić, književnik Milorad Popović kao i prof. dr Igor Đurović.

Žiri za dodjelu Trinaestojulske nagrade činili su predsjednik žirija, Gojko Kastratović, a ostali članovi su, prof. emeritus Ilija Vujošević, prof. dr Igor Lakić, mr Miomir Vojinović i prim. dr sci. med. Asim Dizdarević.

Trinaestojulska nagrada za 2016. godinu dodjeljuje se građaninu ili državljaninu Crne Gore, grupi ili pravnom licu, koji ima sjedište na teritoriji Crne Gore za djela ili ostvarenja u svim oblastima rada i stvaralaštva u prethodne dvije godine, koji su od izuzetnog značaja za državu.

Trinaestojulska nagrada za životno djelo se dodjeljuje istaknutom naučnom radniku ili umjetniku koji je stvojim stavralaštvom obilježio vrijeme u kojem je djelovao, čiji je stvaralaćki put zaokružen i čije djelo predstavlja trajno dobro Crne Gore.

Bonus video: