Izrađeno oko 100 brošura na Brajevom pismu sa redom vožnje željeznice

Brošure su, navodi se, štampane u Stručnoj službi Saveza, a doštampavaće se po potrebi
0 komentar(a)
slijepac, Brajevo pismo, Foto: Shutterstock.com
slijepac, Brajevo pismo, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 06.07.2016. 15:48h

Savez slijepih Crne Gore (SSCG) je, u saradnji sa Željezničkim prevozom, izradio oko 100 primjeraka brošura sa redom vožnje željeznice na Brajevom pismu.

Iz SSCG je saopšteno da zainteresovane osobe oštećenog vida mogu besplatno preuzeti brošure sa šaltera za pružanje informacija u Podgorici, Baru, Nikšiću, Bijelom Polju i Sutomoru.

Brošure su, navodi se, štampane u Stručnoj službi Saveza, a doštampavaće se po potrebi.

Iz SSCG su podsjetili da je 28. aprila potpisan Sporazum o saradnji i pružanju usluga željezničkog prevoza pod povlašćenim uslovima za članove i članice Saveza, prema čijim odredbama te osobe i njihovi pratioci imaju pravo da po cijeni od jedan EUR, putuju željeznicom za neograničen broj putovanja na teritoriji Crne Gore.

„Do sada je izdato oko 200 legitimacija za povlašćenu vožnju od Željezničkog prevoza Crne Gore, na osnovu kojih osobe oštećenog vida uživaju povlastice iz tog sporazuma“, kazali su iz SSCG.

Oni su se zahvalili Željezničkom prevozu na odobrenim povlasticama i omogućavanju pristupa informacijama u dostupnoj tehnici za sve osobe oštećenog vida.

„Što zaista može poslužiti kao dobar primjer svim poslovnim subjektima u našoj zemlji, koji nastoje da svoje proizvode i usluge približe svim građanima pod jednakim uslovima“, zaključili su iz SSCG.

Bonus video: