Drugi upisni rok na UCG: Na budžetu ima još 139 mjesta

Pojasnili su da kandidati, uz prijavu, podnose originalnu diplomu o položenom maturskom, odnosno stručnom ispitu, originalna svjedočanstva o završenim razredima srednjeg obrazovanja, biometrijsku ličnu kartu ili kopiju izvoda iz matične knjige rođenih i kopiju uvjerenja o državljanstvu...
0 komentar(a)
studenti, Ekonomski fakultet, Foto: Vesko Belojević
studenti, Ekonomski fakultet, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.07.2016. 11:24h

Univerzitet Crne Gore (UCG) danas će raspisati konkurs za upis 130 brucoša koji će studirati o trošku države i za 597 koji će plaćati školarinu.

Saopštili su da sjutra počinje prijavljivanje za upis za drugi upisni rok.

“Preostalih budžetskih mjesta ima na Fakultetu dramskih umjetnosti (19), Fakultetu likovnih umjetnosti (6), Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje (12), Filološkom fakultetu (14), Filozofskom fakultetu (10), Mašinskom (17), Metalurško-tehnološkom (30), Muzičkoj akademiji (20) i Prirodno-matematičkom fakultetu (2)”, piše u saopštenju.

Naveli su da za samofinansirajuće studente ima šest mjesta na Arhitektonskom, 45 na Biotehničkom, 23 na Ekonomskom fakultetu u Bijelom Polju, 16 na Fakultetu dramskih umjetnosti i četiri na Fakultetu likovnih umjetnosti, 10 na Fakultetu političkih nauka, 31 na Pomorskom, 71 na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje.

Još 85 mjesta ima na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, 97 na Filološkom, 43 na Filozofskom, 32 na Građevinskom, 71 na Mašinskom, 33 na Metalurškotehnološkom i 30 na Prirodno-matematičkom.

Pojasnili su da kandidati, uz prijavu, podnose originalnu diplomu o položenom maturskom, odnosno stručnom ispitu, originalna svjedočanstva o završenim razredima srednjeg obrazovanja, biometrijsku ličnu kartu ili kopiju izvoda iz matične knjige rođenih i kopiju uvjerenja o državljanstvu, ovjerenu kopiju diplome “Luča” ili diplomu o osvojenoj prvoj ili drugoj nagradi na državnom takmičenju srednjoškolaca.

Saopšteno je da strani državljanin podnosi i dokaz o poznavanju jezika na kome se izvode studije, izuzev u slučaju da je završio srednju školu na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.

Kandidati koji nemaju diplomu o položenom maturskom, odnosno stručnom ispitu, uz prijavu za upis podnose izjavu da se prijavljuju za polaganje testova iz dva predmeta “od značaja za savladavanje izabranog studijskog programa”.

Sa UCG su saopštili da će upis kandidata i izdavanje uvjerenja trajati zaključno sa 12. julom.

Bonus video: