FK Mogren ubijen, FK Budva se rađa

“Novoformirani klub bi u takmičarskom pogonu imao najmanje tri kategorije igrača, od kojih mnogi već sada predstavljaju ogroman fudbalski potencijal ne samo našeg grada već i cijele Crne Gore"
699 pregleda 14 komentar(a)
FK Mogren, Lugovi, Foto: Arhiva Vijesti
FK Mogren, Lugovi, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.07.2016. 18:52h

Koordinacioni odbor za formiranje novog fudbalskog kluba “Budva”, uputio je urgentno pismo gradonačelniku Srđi Popoviću da im se omogući da što prije okončaju taj posao.

“Prije gotovo godinu dana obraćali smo vam se sa zahtjevom i predlogom da nam date saglasnost, odnosno pružite podršku za osnivanje novog fudbalskog kluba u našem gradu. Sve to iz razloga što je već bilo izvjesno da je naš vjekovni FK ' Mogren ' u posljednje vrijeme prepušten sam sebi sa enormno velikim i neprimjereno nagomilanim dugovima. Bio je to, naravno, opravdan razlog da FS Crne Gore izbaci FK ' Mogren ' iz svih liga i zabrani mu takmičenje na svim nivoima. Konačno konstatovano je da FK ' Mogren ' nije ni registrovan. To predstavlja nevjerovatan, ali istinit krah kluba koji bi za tri godine trebalo da proslavi 100 godina postojanja i zbog toga vam se obraćamo sa molbom da nam u svojstvu osnivača date podršku i podsticaj u formiranju novog fudbalkog kluba koji bi nosio naziv našeg grada”, piše u pismu koje su potpisali koordinatori Krsto Ljubanović, Nenad Maslovar i Dušan Ivanović.

Sugerišu da bi bilo neophodno ugovorno da im se ustupi na korišćenje fudbalski stadion sa svim pratećim objektima, kao i fudbalski tereni na Jazu.

“Novoformirani klub bi u takmičarskom pogonu imao najmanje tri kategorije igrača, od kojih mnogi već sada predstavljaju ogroman fudbalski potencijal ne samo našeg grada već i cijele Crne Gore. Mogren je, možemo reći, umro ali se nadamo da će možda jednog dana i vaskrsnuti. Srećom ostali su da žive mnogi njegovi bivši fudbaleri i istinski fudbalski entuzijasti spremni da ne sahrane fudbalski sport u metropoli turizma za dobrobit naših sinova, naših unuka i mnogih budućih fudbalskih generacija našega grada. Znamo da ste vi predsjedniče veliki dio radnog vijeka proveli u radu sa mladima, zato s pravom vjerujemo da ćete biti efikasni i uslišiti zahtjev nemalog broja vaših sugrađana”, piše u pismu dostavljenom Popoviću.

Bonus video: